Μενού εβδομάδας

Μενού 17: Από 26-4-2020 ως 2-5-2020

Καλημέρα, Καλό Σαββατοκύριακο. Τι να γράψω τώρα…

Επιστρέφουμε στην καθημερινότητα; Αστείο θα φανεί αφού φέτος δεν ξεφύγαμε από την παράξενη καθημερινότητά μας ούτε τις γιορτινές μέρες! Απλώς στο μενού αυτής της εβδομάδας επιστρέφουμε σε πιο απλά πιάτα, πιο υγιεινά , λίγο πιο ελαφρά και πιο εύκολα στην παρασκευή τους. Εξακολουθούμε να μένουμε στο σπίτι, με λίγο περισσότερο φως στον ορίζοντα!

 

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Κυριακή 26-4-2020

Κλασικό φρικασέ με μαρούλι

 

 

Δευτέρα 27-4-2020

Μακαρόνια με σάλτσα τόνου

 

 

Τρίτη  28-4-2020

Μπουτάκια κοτόπουλου στη γάστρα

 

 

Τετάρτη 29-4-2020

Φασόλια χάντρες, πλακί κατσαρόλας

 

 

Πέμπτη 30-4-2020

Κεφτέδες με σάλτσα

 

 

Παρασκευή 1-5-2020

Αγκιναροκούκια

 

 

Σάββατο  2-5-2020

Ψάρια ψητά με λαδολέμονο μουστάρδας

 

 

Σαλάτες

Πράσινη ανοιξιάτικη!

 

Αμυγδαλοσαλάτα

 

Ρεγγοσαλάτα με πατάτες ή με φακές

 

Λαχανοσαλάτα απλή

 

 

 

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

«Ψευτοπιλαφάκι»

 

Σουβλάκια κοτόπουλου

 

Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο

 

Μαραθόπιτες τηγανιού

 

Τάρτα με αγκινάρες

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Κορμός μαρέγκας με κρέμα σοκολάτας

 

Γιαούρτι με εύκολη μαρμελάδα φράουλας (και βίντεο)

 

Κουλουράκια ζαχαρωτά με ελαιόλαδο

 

Ρολά κανέλας με φυσικό προζύμι ή με μαγιά

 

Κι αν ζυμώνετε γενικώς, φτιάξτε εύκολα και γρήγορα το φυσικό προζύμι από σταφίδες που δείχνουμε και με βίντεο. Οι φίλοι που το προσπάθησαν έχουν ενθουσιαστεί!

Φυσικό προζύμι από σταφίδες

 

Καλά να είμαστε, καλά να περνάμε ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ, με υπομονή και δύναμη για όσο χρειαστεί!

Βρείτε μας

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες! Το site ξεκίνησε ως blog αλλά η αποδοχή σας και η αγάπη σας οδήγησε στη μετεξέλιξή του σ’ αυτό που είναι τώρα, με τη συνδρομή και την υποστήριξη του γιου και συνεργάτη της. Εδώ θα βρείτε συνταγές από την παραδοσιακή και την σύγχρονη κρητική κουζίνα, φτιαγμένες με αγάπη και σημασία στη λεπτομέρεια. Επειδή όμως η γαστρονομία είναι και στοιχείο πολιτισμού κάθε εποχής και κοινωνίας, οι συνταγές εδώ δένονται με μνήμες, με λαογραφικά στοιχεία, με διατροφικές πληροφορίες, με μικρές έρευνες γύρω από τη δημιουργία τους, με στιγμιότυπα από τη ζωή της σύγχρονης και της παλιάς Κρήτης!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές