Μενού εβδομάδας

Μενού 15: Από 12-4-2020 ως 18-4-2020

Καλημέρα σε όλο τον κόσμο! Μια παράξενη, πρωτόγνωρη Μεγαλοβδομάδα η φετινή. Δοκιμάζουμε τις αντοχές μας με άλλους τρόπους φέτος και πρέπει να κερδίσουμε το Μεγάλο Στοίχημα μένοντας στο σπίτι μας! Η μόνη σταθερά, ας είναι τα εθιμικά μας φαγητά και φέτος! Στο μενού της εβδομάδας βάλαμε αρκετά αλάδωτα και νηστίσιμα πιάτα. Τα γλυκά λιγοστά και λιτά, ίσα για τα παιδάκια του σπιτιού… Θα επανέλθουμε με πασχαλιάτικο μενού!

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Κυριακή 12-4-2020

Ψαρόσουπα

 

ή ψάρι στο φούρνο

 

ή μπακαλιάρος με σπανάκι

 

ή μπακαλιαροπίλαφο!

 

 

Δευτέρα 13-4-2020

Μακαρονάδα νηστίσιμη με τρίμμα αυγοτάραχου ή ταραμά

 

 

Τρίτη  14-4-2020

Γιαχνάκι με ή χωρίς χοχλιούς

 

 

Τετάρτη 15-4-2020

Φάβα κλασική (με ή χωρίς λάδι)

 

 

Πέμπτη 16-4-2020

Ντολμαδάκια νηστίσιμα

 

με κάποια από τις σάλτσες μας (οι δύο είναι νηστίσιμες)

 

ή χλωροκούκια με σκορδόφυλλα και αλευρόξιδο

 

 

Παρασκευή 17-4-2020

Χορτόσουπα αλάδωτη της Μεγάλης Παρασκευής

 

 

Σάββατο  18-4-2020

Φασόλια πιάζι (αλάδωτα για όσους νηστεύουν το λάδι)

 

 

Σαλάτες

Ρεγγοσαλάτες (για αύριο)

 

Ταραμοσαλάτα με αβοκάντο

 

Πατατοσαλάτα (χωρίς το αυγό)

 

 

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Χοχλιοί της Μεγάλης Παρασκευής

 

Ταχινόσουπα με κοφτό μακαρονάκι αλάδωτη

 

Ελιές τηγανητές

 

Μικρασιάτικα λουκούμια

 

Φαβοκεφτέδες

 

Χταπόδι ξιδάτο

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Καρυδωτά αλάδωτα

 

Χαλβάς με σάλτσα πορτοκαλιού

 

Ταχινόπιτα αλάδωτη

 

Ταχινοπιτάκια

 

Καλή Μεγαλοβδομάδα!

Καλά να είμαστε, καλά να περνάμε ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ, με υπομονή και δύναμη!

Βρείτε μας

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες! Το site ξεκίνησε ως blog αλλά η αποδοχή σας και η αγάπη σας οδήγησε στη μετεξέλιξή του σ’ αυτό που είναι τώρα, με τη συνδρομή και την υποστήριξη του γιου και συνεργάτη της. Εδώ θα βρείτε συνταγές από την παραδοσιακή και την σύγχρονη κρητική κουζίνα, φτιαγμένες με αγάπη και σημασία στη λεπτομέρεια. Επειδή όμως η γαστρονομία είναι και στοιχείο πολιτισμού κάθε εποχής και κοινωνίας, οι συνταγές εδώ δένονται με μνήμες, με λαογραφικά στοιχεία, με διατροφικές πληροφορίες, με μικρές έρευνες γύρω από τη δημιουργία τους, με στιγμιότυπα από τη ζωή της σύγχρονης και της παλιάς Κρήτης!