Μενού εβδομάδας

Μενού 14: Από 5-4-2020 ως 11-4-2020

Καλημέρα σε όλο τον κόσμο! Αυτά τα μενού της εβδομάδας είναι ένας τρόπος για να θυμάμαι πώς περνάνε οι μέρες και οι εβδομάδες αυτήν την εποχή. Μια Άνοιξη που μας ξέφυγε η φετινή, ένα Πάσχα που δεν έχουμε ξαναζήσει… Κάνουμε όμως υπομονή, μένουμε στο σπίτι. Η επόμενη, να μας βρει όλους εδώ, εμάς και τους αγαπημένους μας!

 

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Κυριακή 5-4-2020

Κοτόπουλο με σάλτσα κρεμμυδιών

ή σουπιές με μάραθο

 

 

 

Δευτέρα 6-4-2020

Μακαρονάδα πολύχρωμη, χειμωνιάτικη

 

 

Τρίτη  7-4-2020

Αγκιναροκούκια

ή αγκινάρες με γιαούρτι

 

Τετάρτη 8-4-2020

Φακές

 

Πέμπτη 9-4-2020

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

ή γιουβέτσι με κεφτέδες

 

 

 

Παρασκευή 10-4-2020

Γιαχνάκι εποχής, με χοχλιούς (ή χωρίς χοχλιούς)

 

 

Σάββατο  11-4-2020

Αρακάς λαδερός λεμονάτος

 

Σαλάτες

Βραστά χόρτα

 

Παντζαροσαλάτα με σάλτσα ταχινιού

 

Σαλάτα μπρόκολο με σάλτσα μελιού

 

Μακαρονοσαλάτα

 

 

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Σφουγγάτο με αγκινάρες

 

Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο

 

Χορτόπιτες τηγανιού

 

Μπουμπουριστοί χοχλιοί

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Μπισκότα μήλου

 

Μικρά κέικ με μπανάνες

 

Σταφιδόπιτα

 

Κρέμα πορτοκαλιού

 

Και για το Σάββατο του Λαζάρου, σταφιδοτρίβιδα με φυσικό προζύμι, σαν λαζαράκια!

 

Καλή εβδομάδα!

Καλά να είμαστε, καλά να περνάμε ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες! Το site ξεκίνησε ως blog αλλά η αποδοχή σας και η αγάπη σας οδήγησε στη μετεξέλιξή του σ’ αυτό που είναι τώρα, με τη συνδρομή και την υποστήριξη του γιου και συνεργάτη της. Εδώ θα βρείτε συνταγές από την παραδοσιακή και την σύγχρονη κρητική κουζίνα, φτιαγμένες με αγάπη και σημασία στη λεπτομέρεια. Επειδή όμως η γαστρονομία είναι και στοιχείο πολιτισμού κάθε εποχής και κοινωνίας, οι συνταγές εδώ δένονται με μνήμες, με λαογραφικά στοιχεία, με διατροφικές πληροφορίες, με μικρές έρευνες γύρω από τη δημιουργία τους, με στιγμιότυπα από τη ζωή της σύγχρονης και της παλιάς Κρήτης!