Μενού εβδομάδας

Μενού 5: Από 2-2-2020 ως 8-2-2020

Καλό μήνα!

Μπήκαμε στον Φλεβάρη, εμείς εδώ κάτω με μια υπέροχη πρωτομηνιάτικη λιακάδα! Οι προβλέψεις βέβαια λένε άλλα για την εβδομάδα που έρχεται, αλλά θα αντιμετωπίσουμε το κρύο και τις ιώσεις με καλό σπιτικό φαγητό και σωστό ντύσιμο.  Στο μενού μας χειμωνιάτικα πιάτα, με υλικά εποχής όπως πάντα!

 

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Κυριακή  2-2-2020

Χοιρινό με πράσα αυγολέμονο

 

 

Δευτέρα 3-2-2020

Σφουγγάτο με πατάτες και χόρτα βραστά

 

 

Τρίτη  4-2-2020

Ζυμαρικά φούρνου με πανσέτα

 

 

Τετάρτη 5-2-2020

Χάντρες πλακί

 

 

Πέμπτη 6-2-2020

Λαχανοντολμάδες με κρέμα αυγολέμονο, κλασικοί

 

ή σε τούρτα για όσους δεν προλαβαίνουν…

 

 

Παρασκευή 7-2-2020

Πιλάφι με συκωτάκια πουλιών

 

 

Σάββατο  8-2-2020

Ψάρι σε κρούστα αλατιού και πατατοσαλάτα

 

 

Σαλάτες

Πατατοσαλάτα

 

Τσιγαριαστά χόρτα με ξύγαλο ή άλλο τυρί-κρέμα

 

Βραστά χόρτα (εδώ τσιμούλια, παραπούλια για όσους τα ξέρουν έτσι…)

 

 

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Σφουγγάτο με τσιμούλια (παραπούλια)

 

Σούπα με λαχανικά και ξινόχοντρο

 

Αφράτες τυρόπιτες τηγανιού χωρίς πλάστη

 

Ή τυρόπιτες  χωρίς πλάστη σε άλλη εκδοχή!

 

«Ψευτοπιλαφάκι»

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Σιροπιαστά μηλοπιτάκια

 

Πορτοκαλόπιτα

 

ή κέικ πορτοκαλιού

 

Μπισκότα κανέλας

 

Καλή εβδομάδα!

Καλά να είστε, καλά να περάσετε!

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!