Μενού εβδομάδας

Μενού 2: Από 12-1-2020 ως 18-1-2020

Χειμωνιάτικος καιρός και την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τις προβλέψεις, οπότε ταιριάζουν ζεστά, χορταστικά πιάτα στο τραπέζι μας. Όπως πάντα με υλικά εποχής και σχετικά εύκολα, αφού οι περισσότεροι θέλουμε να «αποτοξινωθούμε» από τα μαγειρέματα των εορτών.  Στο τέλος της εβδομάδας δυο σημαντικές εορτές γι αυτό και 1-2 γλυκάκια παραπάνω στις προτάσεις μας!

 

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Κυριακή  12-1-2020

Χοιρινό με σταμναγκάθι στη γάστρα

 

 

Δευτέρα 13-1-2020

Χειμωνιάτικο τουρλού

 

 

Τρίτη 14-1-2020

Μακαρόνια με κιμά

 

 

 

Τετάρτη 15-1-2020

Ρεβίθια με πράσα και σπανάκι

 

 

Πέμπτη 16-1-2020

Κοτόπουλο με πατάτες μπλουμ

 

 

Παρασκευή 17-1-2020

Ρεβιθόρυζο (με τα ρεβίθια που θα περισσέψουν)

 

 

Σάββατο  18-1-2020

Ψαροπίλαφο με παστό μπακαλιάρο

 

 

Σαλάτες

Βραστά χόρτα ή λαχανικά

 

Πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ ντομάτας

 

Πατατοσαλάτα αλοιφή

 

 

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Χυλόφτα (ζυμαρικό χειροποίητο ή του εμπορίου σε γλυκιά ή αλμυρή εκδοχή)

 

Τυροπιτάκια με αέρινο φύλλο χωρίς πλάστη

 

Κριτσίνια (και όχι μόνο) με την πιο εύκολη ζύμη

 

Πρασοτυρόπιτα με εύκολο σπιτικό φύλλο

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Λουκουμάδες

 

Σταφιδόψωμα της ευκολίας

 

Κέικ μανταρινιού με σοκολάτα

 

Σαραγλάκια

 

Τρουφάκια σοκολάτας με αμύγδαλο

 

Καλά να είστε, καλά να περνάτε!

Βρείτε μας:

Facebook

 

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες! Το site ξεκίνησε ως blog αλλά η αποδοχή σας και η αγάπη σας οδήγησε στη μετεξέλιξή του σ’ αυτό που είναι τώρα, με τη συνδρομή και την υποστήριξη του γιου και συνεργάτη της. Εδώ θα βρείτε συνταγές από την παραδοσιακή και την σύγχρονη κρητική κουζίνα, φτιαγμένες με αγάπη και σημασία στη λεπτομέρεια. Επειδή όμως η γαστρονομία είναι και στοιχείο πολιτισμού κάθε εποχής και κοινωνίας, οι συνταγές εδώ δένονται με μνήμες, με λαογραφικά στοιχεία, με διατροφικές πληροφορίες, με μικρές έρευνες γύρω από τη δημιουργία τους, με στιγμιότυπα από τη ζωή της σύγχρονης και της παλιάς Κρήτης!