Μενού εβδομάδας

Μενού 51: Από 15-12-2019 ως 21-12-2019

Ουσιαστικά αυτό είναι το προτελευταίο μενού του 2019! Εύκολα χειμωνιάτικα πιάτα αφού το φαγοπότι της μεθεπόμενης εβδομάδας επιβάλλει να είμαστε πιο φειδωλοί την εβδομάδα που έρχεται. Σίγουρα οι δουλειές που μας περιμένουν είναι αρκετές οπότε τα πιάτα  που προτείνουμε είναι από τα εύκολα!

 

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Κυριακή  15-12-2019

Μπακαλιάρος με σπανάκι, πατάτες και αρωματικά χόρτα

 

 

Δευτέρα 16-12-2019

Λαχανόρυζο

 

 

Τρίτη 17-12-2019

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

 

ή ψάρια τηγανητά με κάποια βραστή σαλάτα

 

 

Τετάρτη 18-12-2019

Γίγαντες στο φούρνο σκέτοι ή με σύγλινο

 

 

Πέμπτη 19-12-2019

Μακαρονάδα με κιμά

 

ή με κιμά χταποδιού

 

 

Παρασκευή 20-12-2019

Φασουλόρυζο (και με γίγαντες!)

 

 

Σάββατο  21-12-2019

Κουνουπίδι γιαχνί

 

 

Σαλάτες

Βραστά χόρτα

 

Πολύχρωμη χειμωνιάτικη σαλάτα

 

Απλή λαχανοσαλάτα

 

Αλμυρή «τούρτα» με χορτόπιτες

 

 

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Μανιτάρια τηγανητά

 

Αφράτες τυρόπιτες τηγανιού

 

Χορτοκαλίτσουνα στο φούρνο

 

Ξινόχοντρος σούπα

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Ψωμί με κριθαρένιο αλεύρι, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα (vegan-νηστίσιμο)

 

Σταφιδόπιτα (vegan-νηστίσιμη)

 

Κουλουράκια πορτοκαλιού και λεμονιού (vegan-νηστίσιμα)

 

Σιροπιαστό κέικ καρύδας (vegan-νηστίσιμο)

 

Καλά να είστε, καλά να περνάτε!

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!