Μενού εβδομάδας

Μενού 19: Από 5-5-2019 ως 11-5-2019

Μενού 19: Από 5-5-2019 ως 11-5-2019

Να «ελαφρύνουμε» λίγο τη διατροφή μας αυτή την εβδομάδα; Μάλλον επιβάλλεται μετά τις απανωτές γιορτές και αργίες! Τα ανοιξιάτικα λαχανικά είναι σε αφθονία,  ας τα εντάξουμε στο μενού μας. Έχουμε βέβαια τις  αυριανές γιορτές της Αγίας Ειρήνης και του Αγίου Εφραίμ και του Αποστόλου Θωμά, οπότε ένα φίνο κέρασμα δεν μπορούσε να λείπει από τις προτάσεις μας!

Μενού 19: Από 5-5-2019 ως 11-5-2019

 

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές!

 

Κυριακή 5-5-2019

Μοσχαράκι με αρακά και καρότα

Μενού 19: Από 5-5-2019 ως 11-5-2019

 

 

Δευτέρα 6-5-2019

Σπανακόρυζο

Μενού 19: Από 5-5-2019 ως 11-5-2019

 

 

Τρίτη 7-5-2019

Σουβλάκια κοτόπουλου και κάποια σαλάτα

Μενού 19: Από 5-5-2019 ως 11-5-2019

 

 

Τετάρτη 8-5-2019

Φάβα παντρεμένη!

Μενού 19: Από 5-5-2019 ως 11-5-2019

 

 

Πέμπτη  9-5-2019

Κεφτέδες με πατάτες στην κατσαρόλα

Μενού 19: Από 5-5-2019 ως 11-5-2019

 

 

Παρασκευή 10-5-2019

Σφουγγάτο με αγκινάρες και ξινομυζήθρα

Μενού 19: Από 5-5-2019 ως 11-5-2019

 

 

Σάββατο  11-5-2019

Ψάρι ψητό με λαδολέμονο μουστάρδας

Μενού 19: Από 5-5-2019 ως 11-5-2019

 

 

Σαλάτες

Παντζάρια με σάλτσα από ταχίνι

Μενού 19: Από 5-5-2019 ως 11-5-2019

 

Κρητική σαλάτα με γλιστρίδα

Μενού 19: Από 5-5-2019 ως 11-5-2019

 

Μεσογειακή αυγοσαλάτα

Μενού 19: Από 5-5-2019 ως 11-5-2019

 

 

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Ανθοτυροκούλουρα

Μενού 19: Από 5-5-2019 ως 11-5-2019

 

Τάρτα με αγκινάρες και πρασάτο λουκάνικο

Μενού 19: Από 5-5-2019 ως 11-5-2019

 

Φαβοκεφτέδες

Μενού 19: Από 5-5-2019 ως 11-5-2019

 

Κριθαράκι με ντομάτα

Μενού 19: Από 5-5-2019 ως 11-5-2019

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Μαλακά cookies  με μυζήθρα Κρήτης

Μενού 19: Από 5-5-2019 ως 11-5-2019

 

Κέικ λεμονιού με ελαιόλαδο

Μενού 19: Από 5-5-2019 ως 11-5-2019

 

Γιαουρτογλυκό ψυγείου με ζελέ

Μενού 19: Από 5-5-2019 ως 11-5-2019

 

Και για τις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες της αυριανής μέρας, μια φίνα σιροπιαστή αμυγδαλόπιτα για να τη σερβίρουν και με το παγωτό τους!

Σιροπιαστή αμυγδαλόπιτα

Μενού 19: Από 5-5-2019 ως 11-5-2019

 

Καλά να είστε, καλά να περνάτε!

 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο