VIDEOS

Τάρτα με αγκινάρες και λουκάνικο (VIDEO)

Τάρτα με αγκινάρες και λουκάνικο (VIDEO)

Ανοιξιάτικη νοστιμιά για το Πασχαλινό τραπέζι (και όχι μόνο)!

Επειδή το πασχαλινό τραπέζι δεν είναι μόνο αρνί, όλο και ψαχνόμαστε κάθε χρόνο με ποια ορεκτικά, ποιες σαλάτες και ποια γλυκά θα το συμπληρώσουμε. Οι πίτες και οι τάρτες είναι από τα πρώτα παρασκευάσματα που μας έρχονται στο μυαλό, όχι άδικα!

Τάρτα με αγκινάρες και λουκάνικο (VIDEO)

Να αναφέρω μερικούς λόγους ενδεικτικά;

α) παρασκευάζονται από την προηγούμενη

β) μπορούν να σερβιριστούν και με το χέρι

γ) πολλά λαχανικά, χόρτα  και τυριά είναι στα καλύτερά τους αυτή την εποχή

δ) μεταφέρονται εύκολα σε περιπτώσεις που το πασχαλιάτικο τραπέζι είναι σε εξοχικά και σε φιλικά σπίτια

ε) συνήθως αρέσουν σε όλους!

Τάρτα με αγκινάρες και λουκάνικο (VIDEO)

Στο πλαίσιο λοιπόν των προτάσεων για τα προεόρτια του οβελία, επέλεξα και τη δημοσίευση αυτής της συνταγής αυτές τις μέρες για να τη μελετήσουν οι φίλοι και οι φίλες που προγραμματίζουν από τώρα τι θα φτιάξουν! Δεν θα την πω όμως αποκλειστικά πασχαλινή, γιατί από μόνη της είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές τάρτες ή ανοιχτές πίτες (αν προτιμάτε αυτόν τον χαρακτηρισμό) της Άνοιξης. Το πρασάτο λουκάνικο που επέλεξα να τη νοστιμίσω, αναβαθμίζει το αποτέλεσμα!

Τάρτα με αγκινάρες και λουκάνικο (VIDEO)

Φυσικά είναι πολύ νόστιμη και με κατεψυγμένες αγκινάρες (δείτε παρατήσεις επ’ αυτού), αλλά δοκιμάστε την τώρα που έχουν την τιμητική τους οι φρέσκιες. Αν βρείτε μάλιστα τις δικές μας, τις αγκινάρες με τ’ αγκάθια από τις οποίες τρώγονται και τα φύλλα και όχι μόνο οι πάτοι, θα διαπιστώσετε ότι η τάρτα είναι ιδιαίτερα νόστιμη και μπορεί να καταναλωθεί όχι μόνο ως ορεκτικό αλλά και ως ελαφρύ γεύμα ή σνακ.

Τάρτα με αγκινάρες και λουκάνικο (VIDEO)

Μη σας προβληματίζει το ζυμάρι αν δεν είστε εξοικειωμένοι με ζύμες. Οι βιαστικοί και οι λιγότεροι έμπειροι περί των ζυμαριών μπορούν να χρησιμοποιήσουν  έτοιμο φύλλο κατά προτίμηση χωριάτικο ή σφολιάτας (αν τη συνηθίζουν). Πάντως το συγκεκριμένο είναι τόσο εύκολο που ανοίγει με το χέρι, χωρίς πλάστη!

Τάρτα με αγκινάρες και λουκάνικο (VIDEO)

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να μην χάνετε κανένα βίντεο της σελίδας μας!

Παρατηρήσεις

  • Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες συνταγές πιθανόν να χρειαστούμε παραπάνω κομμάτια, θα συνιστούσα 5-6.
  • Αν βάλουμε και τα τρία λουκάνικα της συσκευασίας θα ελαττώσουμε σε 45ml (3 κουταλιές) το ελαιόλαδο για να μη γίνει πολύ λιπαρή η γέμιση. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από το πόσο λιπαρά είναι τα τυριά μας.
  • To γιαούρτι δεν είναι στραγγιστό, χρειαζόμαστε την υγρασία και στη ζύμη και στην επικάλυψη.
  • Το σκεύος που έψησα την τάρτα αυτή τη φορά έχει διαστάσεις 30Χ22 αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κι ένα λίγο μεγαλύτερο αν μας αρέσει πιο λεπτή η βάση στις τάρτες μας.

Καλά να είστε, καλά να περνάτε!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Τοποθέτηση Προϊόντος

Η συνταγή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα που ταιριάζουν με την φιλοσοφία του site και που χρησιμοποιούμε κι εμείς οι ίδιοι.

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο