Απόκριες

Μενού για την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα

Μενού για την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα

Για δυο μέρες μόνο το σημερινό μας μενού κι όμως με δυσκόλεψε! Είναι τόσα πολλά πια στο site αυτά που θα μπορούσα να προτείνω για αύριο και την Καθαρά Δευτέρα, που πραγματικά δεν ήξερα τι να πρωτοδιαλέξω για να βάλω στο μενού αυτού του διήμερου!

 

Έτσι κατέληξα στο να καταγράψω αυτά που σκέφτομαι εγώ για το δικό μας οικογενειακό τραπέζι. Δεν ξέρω αν θα τα φτιάξω όλα ή κάποια απ’ αυτά, αλλά αργά χθες το βράδυ που προσπαθούσα να σκεφτώ τι θα θέλαμε για το τραπέζι της Αποκριάς πέρασαν από το μυαλό μου πολλά και διάφορα αποκριάτικα και τελικά σήμερα θα καταλήξω μάλλον “βλέποντας και κάνοντας” με τα υλικά που θα μου αρέσουν στην αγορά!

Επίσης σκέφτηκα να προτείνω κάποιες από τις νέες συνταγές με κρεατικά για αύριο και με νηστίσιμα για την Καθαρά Δευτέρα, αφού οι συνολικές προτάσεις των προηγούμενων χρόνων (δείτε παρακάτω) έχουν ήδη προτάσεις για κάθε γούστο και βαλάντιο! Έτσι το post βγήκε τόσο μεγάλο,που σκέφτηκα να παραλείψω το μενού για την υπόλοιπη εβδομάδα και να επανέλθω την Τρίτη με προτάσεις για τις υπόλοιπες μέρες.

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Κυριακή της Αποκριάς

Μια χορταστική πρόταση με «απ’ όλα»!

Μενού για την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα

 

Και ακόμη:

Κλασικό φρικασέ

Μενού για την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα

 

Οφτό στον σπιτικό φούρνο

Μενού για την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα

 

 

Κι επειδή κάποιοι δεν τρώνε αρνί,

Μοσχάρι με χοντρά μακαρόνια

Μενού για την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα

 

 ή μακαρόνια σύζουμα

Μενού για την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα

 

Εκτός από τις σαλάτες που προτείνονται στην παραπάνω συνολική πρόταση, σκέφτομαι και αυτήν εδώ την

Κοτοσαλάτα

Μενού για την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα

και σίγουρα κάποια από αυτές

Μενού για την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα

 

Από γλυκά,

εκτός από τα κλασικά μυζηθροπιτάκια

Μενού για την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα

 

που μπορούν να αντικατασταθούν κι από τα πιο πρωτότυπα

Ρολά με σφακιανόπιτες,

Μενού για την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα

 

αν προλάβω θα φτιάξω μια σιροπιαστή αμυγδαλόπιτα

Μενού για την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα

 

ή ξανά την παραδοσιακή μας ρυζόπιτα, τον τζουλαμά

Μενού για την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα

 

κι αν δεν έχω χρόνο την εύκολη μπουγάτσα  με ζαχαρούχο

Μενού για την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα

 

Καθαρά Δευτέρα

Η περυσινή ανάρτηση με υπερπληθώρα συνταγών (δείτε τη, σίγουρα κάποιες θα σας ενδιαφέρουν)

Μενού για την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα

 

Και ακόμη

Χταπόδι με αγκινάρες και μάραθο

Μενού για την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα

 

ή ξιδάτο

Μενού για την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα

 

Ψητές γαρίδες μεπολύχρωμες πιπεριές

Μενού για την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα

 

από σαλατικά, αλάδωτες παπούλες, αγκινάρες, μαρουλάκια κι ελίτσες

και από γλυκά,

Κρέμα πορτοκαλιού

Μενού για την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα

 

 

ή τάρτα με μαρμελάδα  (αλάδωτη ζύμη με ταχίνι)

Μενού για την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα

 

και φυσικά

λαγάνα

Μενού για την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα

 

ταραμοσαλάτα

Μενού για την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα

 

και χαλβά του μπακάλη σκέτο ή «στολισμένο»!

Μενού για την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα

 

Για την υπόλοιπη εβδομάδα, θα τα πούμε την Τρίτη το πρωί! 

Καλές Απόκριες, καλά κούλουμα!

 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο