Vegan/vegetarian

Απλή μακαρονοσαλάτα με σάλτσα γιαουρτιού

Απλή μακαρονοσαλάτα με σάλτσα γιαουρτιού

Πολύχρωμη, χορταστική και νόστιμη!

Θα μπορούσε να είναι από μόνη της ένα γεύμα, αλλά σε πιο ζεστή εποχή που προτιμούμε τα πιο δροσερά πιάτα. Τρισυπόστατο πιάτο η μακαρονοσαλάτα. Κύριο το καλοκαίρι, σαλάτα το χειμώνα, αλλά και συνοδευτικό παντός καιρού. Για την εβδομάδα που έρχεται, μάλλον ως σαλάτα το προτείνω. Ε, κι αν περισσέψει μπορεί να αντικαταστήσει ένα πρόχειρο γεύμα.

 

Συνταγές μακαρονοσαλάτας έχω πάρα πολλές και απορώ πώς δεν έχω ακόμη βάλει κάποια στο site, αν και φτιάχνω συχνά. Ίσως επειδή τις περισσότερες φορές δεν βράζω τα μακαρόνια επί τούτου, αλλά τις φτιάχνω από περισσεύματα. Αυτή τη φορά όμως η μακαρονοσαλάτα μου φτιάχτηκε για να συνοδεύσει τα λουκάνικα και την τηγανιά με αρνάκι της Τσικνοπέμπτης, να παίξει ρόλο σαλάτας και ταυτρόχρονα συνοδευτικού αφού υπήρχε και πράσινη στο τραπέζι μας.

Απλή μακαρονοσαλάτα με σάλτσα γιαουρτιού

Έτσι τα υλικά μετρήθηκαν και μπορώ να γράψω κάπως πιο ολοκληρωμένα τη συνταγή παρόλο που κι αυτήν την κατατάσσω στις «ευέλικτες» συνταγές όπου ο καθένας μπορεί να αυτενεργήσει αυξομειώνοντας ποσότητες και προσθαφαιρώντας υλικά.

Απλή μακαρονοσαλάτα με σάλτσα γιαουρτιού

Το καλό αυτής της συνταγής είναι  ότι τα περισσότερα υλικά της υπάρχουν πάντα στο σπίτι κι έτσι μπορεί να φτιαχτεί όποτε μας περισσέψει βρασμένο ζυμαρικό! Όπως θα δείτε, δεν έχει «παράξενα» όπως άλλες συνταγές ή υλικά όπως μανιτάρια, καλαμπόκι κλπ που δεν υπάρχουν στο σπίτι πάντα (θα δημοσιεύσω και τέτοια κάποια στιγμή).

Απλή μακαρονοσαλάτα με σάλτσα γιαουρτιού

Παρατηρήσεις

  • Είναι πολύ νόστιμη και τη δεύτερη μέρα, αλλά καλό είναι να μην ανακατέψουμε ώστε να μη βγάλουν υγρά τα ντοματίνια μέσα στη σαλάτα.
  • Αν βάλουμε μαγιονέζα μπορούμε να παραλείψουμε τη μουστάρδα στη σάλτσα γιαουρτιού
  • Εδώ έβαλα απάκι, οπότε το πέρασα λίγο από το τηγάνι και μετά το πρόσθεσα. Σε άλλες περιπτώσεις βάζω κάποιο άλλο καπνιστό αλλαντικό σε φέτες. Είπαμε, ό,τι έχουμε!
  • Αν μας αρέσουν οι πιο κρεμώδεις μακαρονοσαλάτες μπορούμε να φτιάξουμε 1,5 δόση από τη σάλτσα γιαουρτιού και μάλιστα να βάλουμε λίγη μέσα στην μακαρονοσαλάτα και να την καλύψουμε με την υπόλοιπη για καλύτερη εμφάνιση.

Μη ξεχάσετε να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό μας! 

Καλά να είστε, καλά να περνάτε!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο