Ζυμαρικά & ρύζι

Κεφτέδες με κριθαράκι ή κοφτό μακαρονάκι στον φούρνο

Κεφτέδες με κριθαράκι ή κοφτό μακαρονάκι στον φούρνο

Ένα μαμαδίστικο γιουβέτσι στα γρήγορα!

Τα φαγητά με κιμάδες ήταν τα πιο αγαπημένα των παιδιών μου όσο ήταν μικρά και όπως είναι και σχετικά εύκολα ακόμη και για τις πιο άπειρες μαγείρισσες δεν έλειπαν σχεδόν ποτέ από το εβδομαδιαίο μενού μας.

Κεφτέδες με κριθαράκι ή κοφτό μακαρονάκι στον φούρνο

Φυσικά η σχέση διατηρήθηκε στο πέρασμα των χρόνων κι έτσι ακόμη και τώρα φτιάχνω μαμαδίστικα κιμαϊλίδικα πιάτα.  Ίσως όχι τόσο συχνά όσο τα “μεγαλίστικα” μπιφτέκια, αλλά πάντως δεν τα έχω εγκαταλείψει. Ειδικά τις μέρες που θέλει να νοιώσει κανείς θαλπωρή και ζεστασιά –και δεν εννοώ μόνο σωματικά- κάτι τέτοια φαγάκια ενισχύουν το συναίσθημα!

Κεφτέδες με κριθαράκι ή κοφτό μακαρονάκι στον φούρνο

Έτσι τα γιουβαρλάκια, τα κεφτεδάκια με πατάτες ή πράσα, και ο συνδυασμός κεφτεδάκια-ζυμαρικά θεωρώ ότι μας δίνουν μερικά από τα καλύτερα ελληνικά comfort foods. Ήδη υπάρχει στο  site η κλασική μακαρονάδα με κιμά και  άλλη μια μακαρονάδα με μικρά μικρά κεφτεδάκια.

Κεφτέδες με κριθαράκι ή κοφτό μακαρονάκι στον φούρνο

Αυτό εδώ είναι ένα γιουβετσάκι που μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει κυριακάτικο πιάτο αλλά και καθημερινό. Τα παιδιά το προτιμούν από το κλασικό γιουβέτσι με μοσχάρι , και οι μεγάλοι δεν θα πουν όχι, ειδικά αν το συνδυάσουν με ένα καλό ροζέ!

Κεφτέδες με κριθαράκι ή κοφτό μακαρονάκι στον φούρνο

Το καλό είναι ότι μπορούμε μάλιστα να κάνουμε το μισό μαγείρεμα το πρωί πίνοντας τον καφέ μας και όταν γυρίσουμε από τη δουλειά να το ολοκληρώσουμε και να έχουμε ένα φρεσκομαγειρεμένο φαγάκι το μεσημέρι στο τραπέζι μας!

 

Παρατηρήσεις

  • Ο κιμάς καλό είναι να είναι διπλοαλεσμένος σ’ αυτό το φαγητό.
  • Παραλείπω τη ρίγανη, την ντομάτα (αυτή την εποχή), και τον μαϊντανό στο μείγμα του κιμά, και προσθέτω μια καλή κουταλιά πελτέ. Τους πάει πολύ σ’ αυτό το πιάτο.
  • Μπορούμε να μαγειρέψουμε το φαγητό μας αποβραδίς ή το πρωί χωρίς να προσθέσουμε το ζυμαρικό (μέχρι το σημείο που προσθέτουμε την ντομάτα και να το ολοκληρώσουμε αργότερα. Μέχρι να βράσει το ζυμαρικό έχουν βράσει και τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα στο φούρνο κι έτσι στρώνουμε τραπέζι με φρεσκομαγειρεμένο κι όχι ξαναζεσταμένο φαγητό.
  • Αν υπάρχει στακοβούτυρο ή άλλο αιγοπρόβειο βούτυρο, μια κοφτή κουταλιά δίνει άλλη γεύση στο γιουβέτσι μας . Δεν το παρακάνουμε όμως!

Καλά να είστε, καλά να περνάτε!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο