Η πρότασή μας

6 +1 βασιλόπιτες!

6 +1 βασιλόπιτες!

Ούτε μια,  ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά 7 προτάσεις για βασιλόπιτες!

Από την πρώτη Πρωτοχρονιά της ύπαρξης αυτού του site, κλασική ανάρτηση για την τελευταία εβδομάδα της χρονιάς είναι η βασιλόπιτα. Έτσι αισίως φτάσαμε τις 6 γλυκές βασιλόπιτες, συν τη μία πανωμερίτικη αλμυρή, την εξαιρετική κοτόπιτα Τρικάλων,  που σας την προτείνω ανεπιφύλακτα ακόμη κι αν δεν τη θεωρήσετε βασιλόπιτα. Φτιάξτε την για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς. Θα την απολαύσουν όλοι!

6 +1 βασιλόπιτες!

 

Δείτε μια ακόμη βασιλόπιτα  στην ανάρτηση της Κυριακής, 30-12-2018. Δεν θα μπορούσε βέβαια να αλλάξει φέτος η παράδοση του site!

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

 

Η πρώτη και  για πολλούς η καλύτερη (με εύκολη πρόταση διακόσμησης και video)

Βασιλόπιτα Κρήτης (VIDEO)

 

Η ανεβατή, με μαγιά

https://www.cretangastronomy.gr/2012/12/%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AC-2/

 

Η αφράτη βασιλόπιτα –γλύκισμα

Βασιλόπιτα γλύκισμα!

 

Η αρωματισμένη με ανθόνερο

Η πιο αρωματική μου βασιλόπιτα για το 2015!

 

Η μανταρινένια της μαμάς μου, πολύ δημοφιλής σε μας αλλά και στους φίλους της σελίδας!

Η βασιλόπιτα με μανταρίνια της μαμάς μου

 

Η πιο απλή, της τελευταίας στιγμής!

Μια απλή βασιλόπιτα για το 2017

 

Η εξαιρετική κοτόπιτα που λέγαμε παραπάνω

https://www.cretangastronomy.gr/2018/01/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1/

Ακόμη μία βασιλόπιτα θα έχουμε στην ανάρτηση της Κυριακής, όπως  προανέφερα. Μην την χάσετε! Ακόμη κι αν φτιάξετε κάποια άλλη βασιλόπιτα, εκείνη η ανάρτηση θα είναι μοναδική!

Καλά να είστε, καλά να περνάτε!

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο