Μενού εβδομάδας

Μενού 51:  Από 16-12-2018 ως 22-12-2018

Μενού 51:  Από 16-12-2018 ως 22-12-2018

  Το μενού με αριθμό 51 σήμερα! Το προτελευταίο της χρονιάς! Εβδομάδα με πολλές δουλειές για όλους αυτή που έρχεται, και έτσι τα πιάτα μας θα είναι τα περισσότερα λιτά κι εύκολα. Να μη «μπουχτίσουμε» με βαριά φαγητά, ώστε να απολαύσουμε με μεγαλύτερη όρεξη τις λιχουδιές των εορτών.

Μενού 51:  Από 16-12-2018 ως 22-12-2018

Οι προτάσεις για τα καθημερινά πιάτα δεν περιέχουν κρέας. Για όσους δεν μπορούν να το απαρνηθούν 1-2 εύκολα και γρήγορα συμπληρώματα με κρεατικά, θα τους αποζημιώσουν!

 

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Κυριακή 16-12-2018

Χταπόδι με μακαρονάκι

Μενού 51:  Από 16-12-2018 ως 22-12-2018

 

 

Δευτέρα 17-12-2018

Κουνουπίδι γιαχνί με μάραθο

Μενού 51:  Από 16-12-2018 ως 22-12-2018

 

 

Τρίτη  18-12-2018

Πρασόρυζο

Μενού 51:  Από 16-12-2018 ως 22-12-2018

 

 

Τετάρτη  19-12-2018

Ρεβίθια σούπα αρωματική (κρατάμε λίγα ρεβίθια για την Παρασκευή)

Μενού 51:  Από 16-12-2018 ως 22-12-2018

 

και κολοκύθα σαβόρε

Μενού 51:  Από 16-12-2018 ως 22-12-2018

 

 

Πέμπτη  20-12-2018

Καλαμαράκια του κουτιού με κρεμμύδια και μέλι (και το “ψευτοπίλαφο” που προτείνουμε)

Μενού 51:  Από 16-12-2018 ως 22-12-2018

 

 

Παρασκευή  21-12-2018

Ρεβιθοκεφτέδες και μια από τις σαλάτες

Μενού 51:  Από 16-12-2018 ως 22-12-2018

 

 

Σάββατο  22-12-2018

Γαριδομακαρονάδα οικονομική

Μενού 51:  Από 16-12-2018 ως 22-12-2018

 

 

Σαλάτες

Σαλάτα με ψητή κολοκύθα, μανιτάρια και άλλα!

Μενού 51:  Από 16-12-2018 ως 22-12-2018

 

Χόρτα βραστά

Μενού 51:  Από 16-12-2018 ως 22-12-2018

 

Σπανάκι τσιγαριαστό με καρότα και πιπεριές

Μενού 51:  Από 16-12-2018 ως 22-12-2018

 

Ή ωμό, πράσινη σαλάτα με σουσάμι και σάλτσα πετιμεζιού!

Μενού 51:  Από 16-12-2018 ως 22-12-2018

 

 

Συνοδευτικά, συμπληρώματα, λιχουδιές

Ψευτοπίλαφο

Μενού 51:  Από 16-12-2018 ως 22-12-2018

 

Γαρνιρισμένο με συκωτάκια, αν θέλουμε

Μενού 51:  Από 16-12-2018 ως 22-12-2018

 

Σουβλάκια κοτόπουλου

Μενού 51:  Από 16-12-2018 ως 22-12-2018

 

Μανιτάρια τηγανητά

Μενού 51:  Από 16-12-2018 ως 22-12-2018

 

Πάστα ελιάς

Μενού 51:  Από 16-12-2018 ως 22-12-2018

 

Βρουβόπιτες (χορτόπιτες τηγανιού)

Μενού 51:  Από 16-12-2018 ως 22-12-2018

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Λαδοκουλουράκια πανεύκολα, με σουσάμι μέσα στη ζύμη

Μενού 51:  Από 16-12-2018 ως 22-12-2018

 

Κέικ σοκολάτας με αλεύρι ολικής άλεσης, νηστίσιμο

Μενού 51:  Από 16-12-2018 ως 22-12-2018

 

Κρέμα πορτοκαλιού νηστίσιμη

Μενού 51:  Από 16-12-2018 ως 22-12-2018

 

Κουλούρια σαν Θεσσαλονίκης

Μενού 51:  Από 16-12-2018 ως 22-12-2018

 

Καλά να είστε, καλά να περνάτε!

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο