Το cretangastronomy.gr στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης 2018!

Ήταν όλα υπέροχα!

Την Κυριακή που μας πέρασε, έγινε για 4η συνεχή χρονιά ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης. Περισσότεροι από 4000 συμμετέχοντες αθλητές βρέθηκαν στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου για να πάρουν μέρος σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού και του εθελοντισμού. Η διοργάνωση για μία ακόμη φορά ήταν άψογη και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλη την οργανωτική επιτροπή καθώς και στους εθελοντές που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να είναι όλα στην εντέλεια. Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης είναι πλέον ένας καθιερωμένος θεσμός, μια διοργάνωση που ξεφεύγει από τα ελληνικά δεδομένα (οι πάρα πολλές συμμετοχές από αθλητές του εξωτερικού το επιβεβαιώνουν) και αποτελεί πρότυπο και οδηγό για να γίνουν και άλλες τέτοιες ενέργειες (όχι απαραίτητα με επίκεντρο τον αθλητισμό) που θα προάγουν τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Κρήτης σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Πέρα από το αθλητικό, ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης είχε και έντονο γαστρονομικό ενδιαφέρον! Συγκεκριμένα κεράστηκαν 2000 αγνόπιτες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρκαλοχωρίου, 2000 κουμπάνια από τον Πολιτιστικό σύλλογο Χουμερίου, 1500 τυροπιτάκια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βόνης, 15 διαφορετικά κρητικά κεράσματα από τον Φούρνο Σταματάκη και παραδοσιακά κρητικά αλλαντικά από τους αφούς Κασσάκη, όλα συνοδεία άφθονης ρακής! Επίσης, με το τέλος των απονομών, ξεκίνησε ένα μεγάλο κρητικό γλέντι και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαλοχωρίου κέρασε όλους τους παρευρισκόμενος «Γλακοπίλαφο» με ζυγούρι, μια παραλλαγή του γαμοπίλαφου αλλά για δρομείς!

 

   

Όσο για εμάς; Και τρέξαμε, και είδαμε φίλους, και συζητήσαμε, και μοιραστήκαμε τις συνταγές μας, και φάγαμε, και ήπιαμε, και χορέψαμε και περάσαμε τέλεια! 

 

 

Και του χρόνου να είμαστε καλά και να σας δούμε και εσάς από τα μέρη μας!

Print Friendly, PDF & Email