Vegan/vegetarian

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με cream crackers

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με cream crackers

Ένα ανάλαφρο επιδόρπιο, ένα δροσερό γλύκισμα, κάτι σαν σοκολατένιο μιλφέιγ!

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με cream crackers

Η ιδέα δεν ήταν δική μου. Αν δείτε το τελευταίο σχόλιο στο αντίστοιχο λευκό γλυκό, το «ιμιτασιόν μιλφέιγ» όπως το λέω για να το προσδιορίσω στους δικούς μου, θα καταλάβετε ότι στηρίχτηκα σε πρόταση φίλης της σελίδας.

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με cream crackers

Το γλυκό έχει γίνει ήδη τρεις φορές από την Άνοιξη, μας άρεσε και επιτέλους την τρίτη φορά είχα την ευκαιρία να το φωτογραφίσω αφού τις προηγούμενες όλο και κάποιο εμπόδιο τύχαινε. Χρειάστηκαν μάλιστα κάποιες προσαρμογές στις ποσότητες των υλικών για να γίνει η κρέμα όσο σφικτή χρειάζεται και να μπορεί να σταθεί ευπρεπώς στο ύψος της!

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με cream crackers

Το γλυκό αυτό είναι η φετινή μου πρότασή μου για το κλείσιμο του τραπεζιού του Δεκαπενταύγουστου γιατί παρόλο που είναι σοκολατένιο είναι ανάλαφρο και καθόλου λιγωτικό.

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με cream crackers

Η επικάλυψη που προτείνει η φίλη είναι αμυγδαλάκι καβουρντισμένο  και είναι αλήθεια ότι του πάει, αλλά επειδή την τελευταία φορά είχαμε μικρά παιδάκια βοηθούς και δοκιμαστές προτίμησα την τρούφα σοκολάτα και τα μίνι σοκολατάκια που φαίνονται στις φωτογραφίες  και ταίριαξαν μια χαρά!

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με cream crackers

Ακόμη δοκιμάστηκε «πασπαλισμένο» με  κομματάκια από γεμιστά μπισκότα σοκολάτας, και με σπασμένα σοκολατένια πουράκια.

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με cream crackers

Πάντως τα κριμ κράκερς είναι μια καλή λύση για τα γλυκά ψυγείου. Μπορεί να μην είναι γλυκά αλλά αυτό μάλλον πλεονέκτημα είναι αν θέλουμε ελαφρύ επιδόρπιο ή γλυκό που να μη λιγώνει. Ας δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά τη σοκολατένια εκδοχή του «ιμιτασιόν μιλφέιγ» μου!

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με cream crackers

Παρατηρήσεις

  • Είναι πολύ ωραίο και την επόμενη μέρα!
  • Επισημαίνω ότι το συνολικό γάλα είναι 500ml + 60ml +125ml (τα τελευταία 125 για τα μπισκότα). Επίσης η κουταλιά της σούπας που αναφέρεται είναι η δοσομετρική που ισούται με 15ml.
  • Η καλή φίλη που μου πρότεινε τη συγκεκριμένη συνταγή μου έβαλε πολλές ιδέες στο μυαλό για δημιουργία αντίστοιχων γλυκών με διάφορες γεύσεις. Εννοείται ότι θα ενημερώσω την ανάρτηση αν μας αρέσουν ή θα γράψω ξεχωριστό post αν κάνω κάποια ενδιαφέρουσα παραλλαγή…
  • Σε μια από τις δοκιμές πρόσθεσα λίγη λιωμένη σοκολάτα στην κρέμα. Μάλλον το βάρυνε το γλυκό παρά το βελτίωσε… Όχι ότι δεν άρεσε σε όσους το δοκίμασαν, αλλά εγώ το βρήκα κάπως βαρύ. Αντίθετα τριμμένη σοκολάτα πάνω από τη σαντιγί του πάει πολύ.
  • Αν δεν πρόκειται να καταναλωθεί από παιδιά, μπορούμε να προσθέσουμε στην κρέμα ή στο γάλα που θα μουσκέψουμε τα μπισκότα 1 σφηνάκι από το αγαπημένο μας λικέρ ή κονιάκ.
  • Ευχαριστώ πολύ τη φίλη Ελπίδα που είχε την όμορφη ιδέα και τη μοιράστηκε μαζί μου!

Καλά να είστε, καλά να περνάτε!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο