Η πρότασή μας

Τα δημοφιλή του Ιούνη!

Τα δημοφιλή του Ιούνη!

Τι είδαν οι φίλοι μας το μήνα που πέρασε;

Τα δημοφιλή του Ιούνη!

Στο κολάζ με τις φωτογραφίες φαίνεται να επικρατούν γλυκά του κουταλιού αλλά τελικά  αλμυρή συνταγή  έκλεψε την πρώτη θέση! Επικράτησαν συνταγές με υλικά εποχής. Η εποχικότητα άλλωστε είναι η βασική “φιλοσοφία” της κρητικής διατροφής και βέβαια της σελίδας μας! Συγκεντρώσαμε τα 5 πιο δημοφιλή άρθρα του Ιούνη -στη φωτό είναι η πρώτη δεκάδα- σε μια ανάρτηση. Οι συνταγές που επέλεξαν να δουν (ελπίζουμε και να φτιάξουν) οι φίλοι μας είναι επίκαιρες και γι αυτόν το μήνα!

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

5. Βυσσινάδα από βύσσινα!

Φαίνεται πως αρκετοί βρήκαν βύσσινα. Εμείς ακόμη ψάχνουμε…

Τα δημοφιλή του Ιούνη!

 

4. Μαρμελάδα βερίκοκο

Εμείς ήδη έχουμε φτιάξει 2 δόσεις μ’ αυτή τη συνταγή. Στα προσεχή κι άλλη συνταγή με δεύτερο τρόπο!

Τα δημοφιλή του Ιούνη!

 

3. Τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια

Αν δείτε τα τελευταία σχόλια της ανάρτησης σίγουρα θα τα δοκιμάσετε!

Τα δημοφιλή του Ιούνη!

 

 

2. Βερίκοκο γλυκό του κουταλιού

Δοκιμάσαμε φέτος να φτιάξουμε μια ποσότητα χωρίς ασβέστη αλλά οι πληροφορίες που είχαμε δεν ήταν μάλλον σωστές. Τι λεμόνια, τι παγάκια, τι κόλπα δεν μας είπαν αλλά τραγανό δεν έγινε!  Έτσι επιστρέψαμε στην κλασική συνταγή…

Τα δημοφιλή του Ιούνη!

 

 

1. Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Καλά, αυτή από το πρώτο καλοκαίρι που δημοσιεύτηκε δεν έφυγε ποτέ από την πρώτη θέση! Να δείτε που και τον Ιούλη και τον Αύγουστο πρώτη θα είναι!

Τα δημοφιλή του Ιούνη!

 

Ευχαριστούμε πολύ!

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο