Μενού εβδομάδας

Μενού#23: 3-6-2018 ως 9-6-2018

Μενού#23: 3-6-2018 ως 9-6-2018

Μενού#23: 3-6-2018 ως 9-6-2018

Το πρώτο μενού του Ιουνίου είναι καλοκαιρινό!  Φρούτα και λαχανικά πρωτοφανίστικα οι πρωταγωνιστές του! Δεν λείπουν ζυμαρικά, όσπρια, και ψάρια (σε συνταγές που αγαπούν πολύ τα παιδιά).  Σε πολλές οικογένειες κάποιοι διαβάζουν και θέλουμε θρεπτικά και νόστιμα πιάτα, αλλά και λιχουδιές!

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Κυριακή  3-6-2018

Μοσχαράκι με κολοκυθάκια

(κρατάμε τα λουλούδια τους, δείτε στα συμπληρώματα)

Μενού#23: 3-6-2018 ως 9-6-2018

 

Δευτέρα  4-6-2018

Ζυμαρικά  με σάλτσα γιαουρτιού στο φούρνο

Μενού#23: 3-6-2018 ως 9-6-2018

 

Τρίτη 5-6-2018

Μπακαλιαράκια πανέ  (εγώ τα λέω για παιδάκια!)

 και βραστά χόρτα

Μενού#23: 3-6-2018 ως 9-6-2018

 

Τετάρτη  6-6-2018

Φακές  κλασικές

Μενού#23: 3-6-2018 ως 9-6-2018

 

Πέμπτη  7-6-2018

Μπουτάκια κοτόπουλου στη γάστρα

Μενού#23: 3-6-2018 ως 9-6-2018

 

Παρασκευή  8-6-2018

Ιμάμ μπαϊλντί!

Μενού#23: 3-6-2018 ως 9-6-2018

 

Σάββατο 9-6-2018

Ντοματόρυζο με σύγλινο Κρήτης

Μενού#23: 3-6-2018 ως 9-6-2018

 

 

Σαλάτες

Βλίτα με κολοκυθάκια βραστά

Μενού#23: 3-6-2018 ως 9-6-2018

 

Πιπεριές  ψητές, πολύχρωμη εξαιρετική σαλάτα

Μενού#23: 3-6-2018 ως 9-6-2018

 

Μελιτζανοσαλάτα

Μενού#23: 3-6-2018 ως 9-6-2018

 

Καραμελωμένα ντοματίνια

(για να σερβίρουμε τα χόρτα μας και όχι μόνο!)

Μενού#23: 3-6-2018 ως 9-6-2018

 

 

Ορεκτικά, συμπληρώματα, συνοδευτικά  και λιχουδιές

Ντοματούλες γεμιστές με τονοσαλάτα

Μενού#23: 3-6-2018 ως 9-6-2018

 

Μπακαλιαροπιτάκια με φύλλο κρούστας

Μενού#23: 3-6-2018 ως 9-6-2018

 

Κουταλίτες  (τηγανίτες)  με κολοκυθοανθούς

Μενού#23: 3-6-2018 ως 9-6-2018

 

 

Γλυκά , επιδόρπια, βουτήματα

Παξιμαδάκια  ελαιολάδου με γκαζόζα, τα πανεύκολα!

Μενού#23: 3-6-2018 ως 9-6-2018

 

Κέικ 1, 2, 3, 4

Μενού#23: 3-6-2018 ως 9-6-2018

 

Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζελέ

Μενού#23: 3-6-2018 ως 9-6-2018

 

Αναποδογυρισμένη πίτα tutti frutti

Μενού#23: 3-6-2018 ως 9-6-2018

 

Καλό Σαββατοκύριακο!

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο