Μενού εβδομάδας

Μενού #15 : 10-4-2018 ως 14-4-2018

Μενού #15 : 10-4-2018 ως 14-4-2018

Μενού #15 : 10-4-2018 ως 14-4-2018

Εβδομάδα Διακαινησίμου η τρέχουσα! Κατάλυσις των πάντων ακόμη και για τους πιο θρησκευόμενους οπότε όσοι (πόσοι;) δεν έκαναν καταχρήσεις το τριήμερο μπορούν να απολαύσουν άνετα κρεατικά συνδυασμένα με τα ωραία μυριστικά και λαχανικά της εποχής! Κι επειδή τα κληματόφυλλα πληθαίνουν και στ’ αμπέλια και στην αγορά, ας φτιάξουμε ντολμαδάκια ειδικά όσοι δεν τα προλάβαμε την Μ. Πέμπτη!

Κλικ στις φωτογραφίες

 

Τρίτη 10-4-2018

Αγκινάρες με γιαούρτι, υπέροχο παραδοσιακό πιάτο εποχής!

Μενού #15 : 10-4-2018 ως 14-4-2018

 

Τετάρτη 11-4-2018

Ντολμαδάκια

Μενού #15 : 10-4-2018 ως 14-4-2018

 

Πέμπτη 12-4-2018

Φρικασέ κλασικό!

Μενού #15 : 10-4-2018 ως 14-4-2018

 

Παρασκευή 13-4-2018

Φάβα

Μενού #15 : 10-4-2018 ως 14-4-2018

και σαρδέλες στα κληματόφυλλα

Μενού #15 : 10-4-2018 ως 14-4-2018

 

Σάββατο 14-4-2018

Φρέσκα κουκιά, ντερμπιέ με αλευρόξυδο

Μενού #15 : 10-4-2018 ως 14-4-2018

 

 

Σαλάτες

Εξαιρετικά πικράσταχα για όσους μπορούνε να βρούνε!

Μενού #15 : 10-4-2018 ως 14-4-2018

 

Παπούλες

Μενού #15 : 10-4-2018 ως 14-4-2018

 

Αυγοσαλάτα με γιαούρτι

Μενού #15 : 10-4-2018 ως 14-4-2018

 

 

Συμπληρώματα και λιχουδιές

Κρεατότουρτα

Μενού #15 : 10-4-2018 ως 14-4-2018

 

Τάρτα αγκινάρας με κρητικά τυριά

Μενού #15 : 10-4-2018 ως 14-4-2018

 

Εύκολη αρωματική τυρόπιτα με φύλλο κρούστας

Μενού #15 : 10-4-2018 ως 14-4-2018

 

 

Γλυκά και επιδόρπια

Ελαφρύ γλυκό ψυγείου με κρημ κράκερς

Μενού #15 : 10-4-2018 ως 14-4-2018

 

Μους μυζήθρας με σάλτσα φράουλας

Μενού #15 : 10-4-2018 ως 14-4-2018

 

ή απλά ωραίο γιαούρτι με φράουλα γλυκό του κουταλιού!

Μενού #15 : 10-4-2018 ως 14-4-2018

 

Καλό υπόλοιπο εβδομάδας, καλά να περνάτε!

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο