Μενού εβδομάδας

Μενού #14: Από 1-4-2018 ως 7-4-2018

Μενού #14: Από 1-4-2018 ως 7-4-2018

Μενού #14: Από 1-4-2018 ως 7-4-2018

Για αύριο, απλά θα προτείνουμε να διαλέξετε κάτι από την πρότασή μας για μπακαλιάρο. Για τη Μεγαλοβδομάδα, προτείνουμε μια σειρά από αλάδωτα νηστίσιμα και μια σειρά από νηστίσιμα με ελαιόλαδο. Παρόλο που οι αντίστοιχες κατηγορίες του site έχουν πάρα πολλές συνταγές, έχω κάνει μια επιλογή με πιάτα που συνηθίζονται αυτή την εποχή, ειδικά τη Μεγαλοβδομάδα! Διαλέξτε εσείς, ανάλογα με τις μέρες που σκοπεύετε να νηστέψετε το ελαιόλαδο ή όχι.

Κλικ στις φωτογραφίες

Κυριακή 1-4-2018

Προτάσεις για μπακαλιάρο

Μενού #14: Από 1-4-2018 ως 7-4-2018

 

Ή αν θέλετε ένα εύκολο πιάτο με ψάρι από τα πολλά που υπάρχουν στη σελίδα μας

Ψάρι στο φούρνο με πατάτες

 

Μενού #14: Από 1-4-2018 ως 7-4-2018

 

Μεγαλοβδομάδα

Αλάδωτα

Α. Αλμυρά

Ταχινόσουπα

Μενού #14: Από 1-4-2018 ως 7-4-2018

 

Οι χοχλιοί της Μεγάλης Παρασκευής

Μενού #14: Από 1-4-2018 ως 7-4-2018

 

Καλαμαράκια του κουτιού στο τηγάνι, χωρίς το λάδι (δείτε και τελευταία παρατήρηση)

Μενού #14: Από 1-4-2018 ως 7-4-2018

 

Πατατοσαλάτα κρητική, χωρίς αυγά και λάδι, με μπόλικο ξύδι

Μενού #14: Από 1-4-2018 ως 7-4-2018

 

Αγκινάρες  ωμές

Μενού #14: Από 1-4-2018 ως 7-4-2018

 

Και παπούλες αλάδωτες, με ξύδι

Μενού #14: Από 1-4-2018 ως 7-4-2018

 

Β. Γλυκά

Χαλβάς του μπακάλη , στολισμένος όμως!

Μενού #14: Από 1-4-2018 ως 7-4-2018

 

Ταχινόπιτα κλασική

Μενού #14: Από 1-4-2018 ως 7-4-2018

 

Και σιροπιαστή

Μενού #14: Από 1-4-2018 ως 7-4-2018

 

Τρουφάκια καρύδας αλάδωτα

Μενού #14: Από 1-4-2018 ως 7-4-2018

 

Και σοκολάτας

Μενού #14: Από 1-4-2018 ως 7-4-2018

 

Με ελαιόλαδο

Α. Αλμυρά

Ντολμαδάκια

Μενού #14: Από 1-4-2018 ως 7-4-2018

 

Αγκινάρες με χλωροκούκια

Μενού #14: Από 1-4-2018 ως 7-4-2018

 

Χταπόδι κρασάτο

Μενού #14: Από 1-4-2018 ως 7-4-2018

 

ή με κοφτό μακαρονάκι

Μενού #14: Από 1-4-2018 ως 7-4-2018

 

Σουπιές στιφάδο

Μενού #14: Από 1-4-2018 ως 7-4-2018

 

Χοχλιοί με γιαχνερά

Μενού #14: Από 1-4-2018 ως 7-4-2018

 

Ασκορδουλάκοι ξυδάτοι

Μενού #14: Από 1-4-2018 ως 7-4-2018

 

Μπουμπουριστοί χοχλιοί

Μενού #14: Από 1-4-2018 ως 7-4-2018

 

Β. Γλυκά

Χαλβάς

Μενού #14: Από 1-4-2018 ως 7-4-2018

 

Νηστίσιμα σταφιδόψωμα

Μενού #14: Από 1-4-2018 ως 7-4-2018

 

Ταχινοπιτάκια

Μενού #14: Από 1-4-2018 ως 7-4-2018

 

Καλό Σαββατοκύριακο, καλό μήνα από αύριο,  και καλή Μεγαλοβδομάδα! 

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο