VIDEOS

Λουκανικόπιτα και λουκανικοπιτάκια με πανεύκολο φύλλο (VIDEO)

Λουκανικόπιτα και λουκανικοπιτάκια με πανεύκολο φύλλο (VIDEO)

Μια αλμυρή λιχουδιά!

Όλοι αγαπάμε τις πίτες. Με όποια γέμιση! Σ’ αυτήν εδώ τη συνταγή, τυριά και ντόπια εκλεκτά λουκάνικα δίνουν ένα αποτέλεσμα που μπορεί να αποτελέσει χορταστικό δείπνο μαζί με μια σαλάτα ωμή ή βραστή, αλλά και ένα λαχταριστό συμπλήρωμα ενός αλμυρού πρωινού.

Λουκανικόπιτα και λουκανικοπιτάκια με πανεύκολο φύλλο (VIDEO)

Με εύκολο φύλλο ελαιολάδου, τραγανό και τριφτό,  με λουκάνικα κοτόπουλου ή μοσχαρίσια και με ένα μείγμα τυριών (ό,τι τυριά έχουμε στο ψυγείο…) μπορούμε να σκαρώσουμε στα γρήγορα μια πιτούλα που θα γίνει ανάρπαστη! Με μια μπυρίτσα στο πλάι της δεν θ’ αφήσει κανένα ασυγκίνητο!

Λουκανικόπιτα και λουκανικοπιτάκια με πανεύκολο φύλλο (VIDEO)

Ακόμη πιο ευπαρουσίαστα και εύκολα στο σερβίρισμα είναι τα λουκανικοπιτάκια αλλά αυτά θέλουν ένα μικρό κόπο παραπάνω αφού  γίνονται πιο όμορφα αν ανοίξουμε τα φυλλαράκια τους με πλάστη.

Λουκανικόπιτα και λουκανικοπιτάκια με πανεύκολο φύλλο (VIDEO)

Το φύλλο της πίτας είναι απ’ αυτά που ανοίγουν με το χέρι και είναι τόσο βολικά στις πρωτόπειρες νοικοκυρές, αλλά και σε μας τις μεγαλύτερες αν βιαζόμαστε!

Λουκανικόπιτα και λουκανικοπιτάκια με πανεύκολο φύλλο (VIDEO)

Δείτε και τις δυο εκδοχές και δοκιμάστε αυτή που «σας  πάει» περισσότερο!

Παρατηρήσεις

  • Όπως προανέφερα, μπορούμε να βάλουμε ένα είδος λευκού τυριού (μόνο φέτα ή μόνο ξινομυζήθρα) αλλά δεν παραλείπουμε τη γραβιέρα ή άλλο τυρί που λιώνει γιατί λειτουργεί και συνδετικά στη γέμιση.
  • Η χρήση λουκάνικου κοτόπουλου ή μοσχαριού δίνει άλλο γευστικό αποτέλεσμα αλλά είναι εξίσου νόστιμες και οι δυο εκδοχές!
  • Μπορούμε να κάνουμε δυο στρώσεις λουκάνικου για πιο έντονο και πικάντικο αποτέλεσμα (πριν βάλουμε τα τυριά στρώνουμε πάνω στο φύλλο φέτες λουκάνικου και μετά ξανά πάνω από τη γέμιση). Οι ποσότητες των τυριών μπορούν να αυξηθούν ή να ελαττωθούν ανάλογα πόσο παχιά μας αρέσει η γέμιση σε μια πίτα.
  • Αφήστε την πίτα και τα πιτάκια να κρυώσουν πάνω σε σχάρα για να μην έχει υγρασία ο πάτος ή μετακινείστε τα μια δυο φορές πάνω στο χαρτί ψησίματος να στεγνώσουν.
Βρείτε τα προϊόντα Κασσάκη σε επιλεγμένα σημεία σε όλη την Ελλάδα εδώ.
 
Το κανάλι της εταιρείας Αφοί Κασσάκη στο youtube εδώ.

Καλό σας βράδυ!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Τοποθέτηση Προϊόντος

Η συνταγή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα που ταιριάζουν με την φιλοσοφία του site και που χρησιμοποιούμε κι εμείς οι ίδιοι.

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο