Vegan/vegetarian

Εύκολη «μπουγάτσα» με ζαχαρούχο γάλα (VIDEO)

Εύκολη «μπουγάτσα» με ζαχαρούχο γάλα (VIDEO)

Ένα γλυκό στα γρήγορα!

Εύκολη «μπουγάτσα» με ζαχαρούχο γάλα (VIDEO)

Από τα πιο εύκολα γλυκά, από εκείνα που μας «λύνουν τα χέρια» σε περιπτώσεις οικογενειακών ή φιλικών τραπεζιών που έχουμε άλλες φροντίδες. Αλλά και σε περιπτώσεις που θέλουμε απλώς ένα γλυκό για το καθημερινό μας τραπέζι αυτή εδώ η μπουγάτσα είναι συνήθως ευπρόσδεκτη από όλους. Συνταγές της …τεμπελομπουγάτσας- όπως την αποκαλούν πολλοί – υπάρχουν άφθονες αλλά ετούτη εδώ έχει μια δυό λεπτομέρειες που θεωρώ ότι κάνουν διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα.

Εύκολη «μπουγάτσα» με ζαχαρούχο γάλα (VIDEO)

Πρώτα πρώτα το ψήσιμο του φύλλου μέχρι να ροδοκοκκινίσει πριν βάλουμε την «κρέμα». Πιστεύω ότι βοηθά να μη λασπώσει το γλυκό μας και να διατηρηθεί τραγανό το φύλλο για αρκετές ώρες.

Εύκολη «μπουγάτσα» με ζαχαρούχο γάλα (VIDEO)

Μετά, η προσθήκη του αιγοπρόβειου βούτυρου στα υλικά. Το  λέω προαιρετικό, αλλά της δίνει έξτρα νοστιμιά! Εμείς εδώ έχουμε το στακοβούτυρο  (ιδιαίτερη και αγαπημένη βουτυρίλα για όσους την γνωρίζουν) αλλά οποιοδήποτε αιγοπρόβειο από βαζάκι είναι κατάλληλο.

Εύκολη «μπουγάτσα» με ζαχαρούχο γάλα (VIDEO)

Και τέλος η αντικατάσταση μέρος του νερού που διαλύουμε το ζαχαρούχο γάλα με ανθρακούχο νερό, κάνει το αποτέλεσμα πιο αφράτο χωρίς να του στερεί το κριτσάνισμα που όλοι αγαπούμε στα γλυκά με φύλλο. Το έχω καθιερώσει σε γλυκά και αλμυρά που παλιότερα χρησιμοποιούσα υγρή σόδα όπως έχω ξαναγράψει σε παλιότερη συνταγή.

Εύκολη «μπουγάτσα» με ζαχαρούχο γάλα (VIDEO)

Αν λοιπόν είμαστε σε φάση “νάχαμε τώρα μια ζεστή ζεστή μπογάτσα”, αυτή εδώ  είναι η πιο εύκολη και γρήγορη λύση και δεν υστερεί καθόλου σε αρώματα και γεύση από την κλασική.

Δοκιμάστε την!

Παρατηρήσεις

Παρατηρήσεις:

  • Το άρωμα της βανίλιας και το ξύσμα λεμονιού (ή άλλου εσπεριδοειδούς) της πάει αλλά μπορούμε να παραλείψουμε το ένα από τα δυο και να ενισχύσουμε το άρωμα της κανέλας  προσθέτοντας λίγη στην κρέμα.
  • Είναι καλύτερος ο πιο λεπτός τρίφτης για το ξύσμα αλλά δεν είχα στο χώρο που τραβήξαμε το βίντεο γι αυτό το «έκρυβα» από την επιφάνεια της μπουγάτσας .
  • Αν χρειαστεί σκεπάζουμε ενδιάμεσα το γλυκό ώστε να μην αρπάξουν πολύ τα φύλλα αλλά το τελευταίο δεκάλεπτο την ψήνουμε ξεσκέπαστη να μη μαλακώσουν από ατμούς.
  • Δεν χρειάζεται να κάνουμε κλαριφιέ το βούτυρο γιατί η μπουγάτσα σερβίρεται πασπαλισμένη με ζάχαρη και στο πλαίσιο του «θέλω ένα γλυκό στα γρήγορα» , δεν μας πειράζει. Αν βέβαια έχουμε ήδη έτοιμο, τόσο το καλύτερο! Πάντως δεν περιχύνουμε στο τέλος με το βούτυρο που έχει μείνει για να μη χαλάσουμε την εικόνα του φύλλου. Καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε πινέλο για την επιφάνεια.
  • Δεν πασπαλίζουμε ολόκληρο το γλυκό (εκτός αν το καταναλώσουμε άμεσα) με την άχνη γιατί μπορεί να «πανιάσει» το φύλλο. Καλύτερα μια μια μερίδα.

Καλό σας βράδυ!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Τοποθέτηση Προϊόντος

Η συνταγή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα που ταιριάζουν με την φιλοσοφία του site και που χρησιμοποιούμε κι εμείς οι ίδιοι.

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο