Μενού εβδομάδας

Μενού 7#:  Από 11-2-2018 ως 17-2-2018

Μενού 7#:  Από 11-2-2018 ως 17-2-2018

Έτοιμο και σήμερα το μενού μας. Η εβδομάδα λέγεται μακαρονού και έτσι βάλαμε λίγα παραπάνω μακαρόνια στο μενού μας! Σε ποιον δεν αρέσουν άλλωστε! Ε, κάποιοι γιορτάζουν κιόλας και το συνυπολογίσαμε…

μενού 7 κολάζ 2/2018

Κλικ στις φωτογραφίες

Κυριακή 11-2-2018

Αρνάκι με ασκολύμπρους αυγολέμονο

αρνάκι ασκολύμπρους αυγολέμονο

 

Δευτέρα  12-2-2018

Ζυμαρικά φούρνου με καπνιστή παντσέτα

ζυμαρικά φούρνου καπνιστή παντσέτα

 

Τρίτη  13-2-2018

Παστός  μπακαλιάρος τηγανητός

παστός μπακαλιάρος τηγανητός

 

Τετάρτη  14-2-2018

Κρέας κατσαρόλας με πουρές λαχανικών εποχής

κρέας κατσαρόλας πουρές λαχανικών

 

Πέμπτη  15-2-2018

Μια απλή, λεμονάτη μακαρονάδα και κάποιο μεζεδάκι (δείτε συμπληρώματα)

λεμονάτη μακαρονάδα

 

Παρασκευή  16-2-2018

Φάβα παντρεμένη

φάβα

 

Σάββατο  17-2-2018

Φιλέτα ψαριού με γιαχνερά χόρτα

φιλέτα ψαριού γιαχνερά χόρτα

 

 

Σαλάτες

Κάποια με γιαούρτι

σαλάτες γιαούρτι κολάζ

 

Βραστά χόρτα ή λαχανικά

βραστά χόρτα λαχανικά

 

και μια ωμή πράσινη

ωμή πράσινη σαλάτα

 

 

Συνοδευτικά, συμπληρώματα, λιχουδιές

Τηγανιά με αρνάκι ή κατσικάκι

τηγανιά αρνάκι κατσικάκι

 

Εύκολη πατατόπιτα χωρίς φύλλο

πατατόπιτα χωρίς φύλλο

 

Σφουγγάτο με απάκι και ξινομυζήθρα

σφουγγάτο απάκι ξινομυζήθρα

 

Τυρόπιτες τηγανιού

τυρόπιτες τηγανιού

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Εννοείται μέρες που είναι,  μυζηθρόπιτες!

μυζηθρόπιτες

 

κι εδώ:

 

μυζηθρόπιτες

 

κι εδώ:

μυζηθρόπιτες

 

Κάποιο σοκολατένιο κι από μας!

γλυκό σοκολάτα

 

Καλό Σαββατοκύριακο και καλή εβδομάδα! 

 

 

 

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο