Ζυμαρικά φούρνου με καπνιστή παντσέτα (video)

Εύκολο και χορταστικό πιάτο που λατρεύουν τα παιδιά (και όχι μόνο!)

Δεν ξέρω τι συμβαίνει στις δικές σας οικογένειες αλλά για μας η εύκολη λύση στο τραπέζι ήταν πάντα τα ζυμαρικά. Εύκολη και σίγουρη τη λέω εγώ γιατί αρέσει σε όλη την οικογένεια και ποτέ κανείς δεν έχει διαμαρτυρηθεί όταν το πιάτο μπροστά του περιέχει μακαρόνια!

Έτσι ανέκαθεν «πείραζα», επινοούσα, έψαχνα συνταγές για μακαρόνια. Διάφοροι τρόποι και μέθοδοι μαγειρέματος, συνδυασμοί τετριμμένοι και πρωτότυποι. Αυτά τα «ψευτοπαστίτσια» (όπως λέω τα ζυμαρικά του φούρνου σε άλλη συνταγή) με εύκολες και γρήγορες κρέμες, ήταν από τα πιο αγαπημένα των παιδιών μου και εξακολουθούν να είναι. Οι μακαρονάδες φούρνου γίνονται ανάρπαστες στο σπίτι μου! 

Πολλά πλεονεκτήματα. Έχουν λιγότερο  κόπο από όσο δείχνουν είναι πλήρη από διατροφική άποψη και τρώγονται άνετα και ξαναζεσταμένα. Ακόμη, ταιριάζουν σε μπουφέδες περισσότερο θα λέγαμε από το αυθεντικό παστίτσιο και αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.

Αυτή την εποχή μάλιστα που δεν υπάρχουν φρέσκες ντομάτες η χρήση της λευκής κρέμας σ’ αυτό το πιάτο δένει και με την εποχή…Ε, και μιας και η επόμενη εβδομάδα είναι η λεγόμενη «μακαρονού”, βάλτε τη στο πρόγραμμα!

Η χρήση της καπνιστής παντσέτας ΚΑΣΣΑΚΗ σε μια πολύ αγαπημένη συνταγή της οικογένειας , αναβάθμισε το αποτέλεσμα και έκανε ακόμη πιο νόστιμη τη μακαρονάδα μας. 

Υλικά:

350 gr  ζυμαρικά τύπου πένες

Αλάτι  για το βράσιμο των ζυμαρικών

Περίπου 300 gr (μια συσκευασία)  καπνιστή παντσέτα ΚΑΣΣΑΚΗΣ

30 ml (2 κουταλιές σούπας) ελαιόλαδο

Περίπου 200 gr μανιτάρια από κονσέρβα ή 300 gr φρέσκα

150-200 gr γραβιέρα

Για την κρέμα:

750 ml  (3 κούπες)  γάλα

45 ml (3 κουταλιές) ελαιόλαδο

20 gr (1 κουταλιά) βούτυρο

αλάτι

60 gr ( 6 κουταλιές) αλεύρι

Μοσχοκάρυδο

1 αυγό

Για το πασπάλισμα, 2-3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά  ή τριμμένο τυρί

Επί το έργον:

Δείτε αναλυτικά την παρασκευή του εύκολου και χορταστικού πιάτου στο βίντεο που ακολουθεί!

Παρατηρήσεις:

  • Μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε ζυμαρικό της επιλογής μας (όχι πολύ ψιλό), ακόμη και με σπαγγέτι, αλλά ταιριάζουν καλύτερα τα «κοντά» ζυμαρικά.
  • Αν βάλουμε φρέσκα μανιτάρια τα σωτάρουμε περισσότερη ώρα.
  • Αντί για γραβιέρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φέτα με άλλο γευστικό αλλά εξίσου νόστιμο αποτέλεσμα.

Η συνταγή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος.  Προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα  που ταιριάζουν με την φιλοσοφία του site και που χρησιμοποιούμε κι εμείς οι ίδιοι.

 

Print Friendly, PDF & Email