Μενού εβδομάδας

Μενού 3#:  Από 14-1-2018 ως 20-1-2018

Μενού 3#:  Από 14-1-2018 ως 20-1-2018

 

Μενού 3#:  Από 14-1-2018 ως 20-1-2018

Έτοιμο το μενού μας και σήμερα! Χειμωνιάτικες προτάσεις, παραδοσιακά και όχι μόνο φαγάκια με υλικά εποχής που ελπίζουμε να σας βοηθήσουν στον εβδομαδιαίο προγραμματισμό σας. Δεν ξεχάσαμε τους εορτάζοντες της εβδομάδας και προσθέσαμε 1-2 κεράσματα! 

Κλικ στις φωτογραφίες

Κυριακή 14-1-2018

Μαγειρευτό κρασάτο κρέας με πουρέ λαχανικών εποχής

Μενού 3#:  Από 14-1-2018 ως 20-1-2018

 

Δευτέρα  15-1-2018

Λαχανόρυζο

Μενού 3#:  Από 14-1-2018 ως 20-1-2018

 

Τρίτη  16-1-2018

Παστός μπακαλιάρος βραστός

Μενού 3#:  Από 14-1-2018 ως 20-1-2018

 

Τετάρτη  17-1-2018

Μαυρομάτικα φασολάκια με μάραθα

Μενού 3#:  Από 14-1-2018 ως 20-1-2018

 

Πέμπτη  18-1-2018

Μακαρονάδα με κεφτεδάκια

Μενού 3#:  Από 14-1-2018 ως 20-1-2018

 

Παρασκευή  19-1-2018

Πρασοσέλινο ντερμπιέ

Μενού 3#:  Από 14-1-2018 ως 20-1-2018

 

Σάββατο  20-1-2018

Παλαμίδα ή άλλο ψάρι σαβόρε

Μενού 3#:  Από 14-1-2018 ως 20-1-2018

 

 

Σαλάτες

Τσιμουλάκια (παραπούλια τα λένε αλλού…) βραστά

Μενού 3#:  Από 14-1-2018 ως 20-1-2018

 

Εξαιρετική πορτοκαλοσαλάτα

Μενού 3#:  Από 14-1-2018 ως 20-1-2018

 

Σαλάτα με ωμά χειμωνιάτικα λαχανικά

Μενού 3#:  Από 14-1-2018 ως 20-1-2018

 

 

Συνοδευτικά, συμπληρώματα, λιχουδιές

Ομελέτα με τα τσιμουλάκια που θα περισσέψουν!

Μενού 3#:  Από 14-1-2018 ως 20-1-2018

 

Πατατόσουπα

Μενού 3#:  Από 14-1-2018 ως 20-1-2018

 

Πρασοτυρόπιτα

Μενού 3#:  Από 14-1-2018 ως 20-1-2018

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Σφακιανόπιτες

Μενού 3#:  Από 14-1-2018 ως 20-1-2018

 

Ή απλά τηγανόπιτες

Μενού 3#:  Από 14-1-2018 ως 20-1-2018

 

Το «συννεφιασμένο»  κέικ κανέλας

Μενού 3#:  Από 14-1-2018 ως 20-1-2018

 

κι επειδή ΕΜΕΙΣ έχουμε Αντώνηδες που γιορτάζουν την Τετάρτη αλλά και κάποιοι φίλο έχουν Αντωνίες, Αθανάσιους και Αθανασίες, Ευθύμιους και Ευθυμίες που γιορτάζουν αυτή την εβδομάδα κερνάμε…

Τρουφάκια σοκολάτας με αμύγδαλο και μέλι, πανεύκολα!

Μενού 3#:  Από 14-1-2018 ως 20-1-2018

 

Μια τάρτα καραμέλας ή σοκολάτας

Μενού 3#:  Από 14-1-2018 ως 20-1-2018

 

κι ένα λικέρ εποχής (προτιμείστε την εκδοχή με κρασί, ετοιμάζεται πιο γρήγορα και είναι πιο γλυκόπιοτο)

Μενού 3#:  Από 14-1-2018 ως 20-1-2018

 

Καλό Σαββατοκύριακο και καλή εβδομάδα! 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο