Μενού εβδομάδας

Μενού 1#:  Από 3-1-2018 ως 6-1-2018

Μενού 1#:  Από 3-1-2018 ως 6-1-2018

Μενού 1#:  Από 3-1-2018 ως 6-1-2018

Έτοιμο το πρώτο μενού του 2018, με προτάσεις για τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας. Δοκιμάστε φέτος τα φωτοπάπουδα, το εθιμικό κρητικό πιάτο της παραμονής των Φώτων. Αξίζει τον κόπο!

Κλικ στις φωτογραφίες

Τετάρτη 3-1-2018

Απλή,  “λεμονάτη” μακαρονάδα

Μενού 1#:  Από 3-1-2018 ως 6-1-2018

 

Πέμπτη 4-1-2018

Κεφτέδες με πράσα

Μενού 1#:  Από 3-1-2018 ως 6-1-2018

 

Παρασκευή  5-1-2018

Ψαροκόλυβα ή φωτοπάπουδα ή μαγεριά σε παραδοσιακή  εκδοχή

Μενού 1#:  Από 3-1-2018 ως 6-1-2018

 

Ή σε πιο σύγχρονη  (χωρίς αλλαντικό όμως!)

Μενού 1#:  Από 3-1-2018 ως 6-1-2018

 

Ή έστω κάποιο κλασικό όσπριο!

Μενού 1#:  Από 3-1-2018 ως 6-1-2018

 

Σάββατο  6-1-2018

Βελουτέ σούπα λαχανικών με ξυδάτο λουκάνικο

Μενού 1#:  Από 3-1-2018 ως 6-1-2018

 

Και ψητό κατσαρόλας με  χυμό πορτοκαλιού

Μενού 1#:  Από 3-1-2018 ως 6-1-2018

 

 

Σαλάτες

Παντζαροσαλάτα με σάλτσα ταχινιού

Μενού 1#:  Από 3-1-2018 ως 6-1-2018

 

Σαλάτα με σπανάκι και ντρέσινγκ πετιμεζιού

Μενού 1#:  Από 3-1-2018 ως 6-1-2018

 

 

Συνοδευτικά, συμπληρώματα, λιχουδιές

Μια άκρως κρητική ομελέτα!

Μενού 1#:  Από 3-1-2018 ως 6-1-2018

 

Χορτοκαλίτσουνα  στο φούρνο

Μενού 1#:  Από 3-1-2018 ως 6-1-2018

 

ή στο τηγάνι (βρουβόπιτες)

Μενού 1#:  Από 3-1-2018 ως 6-1-2018

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Τρουφάκια  με αμύγδαλο και μέλι

Μενού 1#:  Από 3-1-2018 ως 6-1-2018

 

Ρυζόγαλο

Μενού 1#:  Από 3-1-2018 ως 6-1-2018

 

Κι αν περίσσεψε βασιλόπιτα…

Μενού 1#:  Από 3-1-2018 ως 6-1-2018

Να μαγειρεύουμε με καλή διάθεση και μόνο για χαρές το 2018! 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο