VIDEOS

Πολύχρωμη σαλάτα με καπνιστό φιλέτο κοτόπουλου (VIDEO)

Πολύχρωμη σαλάτα με καπνιστό φιλέτο κοτόπουλου (VIDEO)

Υπέροχη σαλάτα και εξαιρετικό πιάτο ακόμη και για δίαιτα!

Πολύχρωμη σαλάτα με καπνιστό φιλέτο κοτόπουλου (VIDEO)

Είναι η αγαπημένη μας, και όχι μόνο ως σαλάτα! Μπορεί να την έχω φτιάξει και 5 φορές μέσα σ’ ένα μήνα! Για τα γιορτινά και τα οικογενειακά τραπέζια ως σαλάτα αλλά και για πρόχειρο γεύμα ή δείπνο  γιατί όπως θα δείτε «στέκει» και μόνη της. Ειδικά όσοι κάνουν δίαιτα θα την απολαύσουν.

Πολύχρωμη σαλάτα με καπνιστό φιλέτο κοτόπουλου (VIDEO)

Η ιδέα της είναι ένας αυτοσχεδιασμός με επιρροές από τις διάσημες σαλάτες λάχανου της Ανατολής και της Δύσης. Την δική μας ελληνική-πολίτικη και την coleslaw. Έτσι κι αλλιώς με το λάχανο ανακατεύω πολλά και διάφορα, αλλά αυτή η εκδοχή είναι πλούσια χωρίς να είναι βαριά, νόστιμη χωρίς να είναι πολύ παχυντική και εύκολη αφού μπορούμε να φτιάξουμε έχουμε τα κομμένα λαχανικά στο ψυγείο (και μια ολόκληρη εβδομάδα κρατάνε) και να βάλουμε τις τελικές πινελιές λίγο πριν το σερβίρισμα.

Πολύχρωμη σαλάτα με καπνιστό φιλέτο κοτόπουλου (VIDEO)

Τι πιο ωραίο και εύκολο από το να γυρίζεις από τη δουλειά και να έχεις μέσα σε λίγη ώρα ένα πολύχρωμο σχεδόν πλήρες πιάτο, ή μια εξαιρετική σαλάτα για να συνοδεύσεις το γεύμα σου;  Αλλά επειδή η τρέχουσα εβδομάδα είναι γιορταστική και όλο και κάποιοι φίλοι μπορεί να μαζευτούν γύρω από τραπέζια, θεωρώ ότι είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις και για τα γιορτινά τραπέζια.

Πολύχρωμη σαλάτα με καπνιστό φιλέτο κοτόπουλου (VIDEO)

Α, κι ένας τρόπος σερβιρίσματος που δεν πρόλαβα να φωτογραφίσω: εξαιρετική ως γέμισμα σε ψωμάκια σάντουιτς σπιτικά ή του εμπορίου! Μια εύκολη χορταστική λύση!Ακόμη, αν βάλουμε γιαούρτι 2% και παραλείψουμε τη μαγιονέζα έχουμε ένα εξαιρετικό πιάτο διαίτης!

Πολύχρωμη σαλάτα με καπνιστό φιλέτο κοτόπουλου (VIDEO)

Το  καπνιστό φιλέτο κοτόπουλου ΚΑΣΣΑΚΗ  είναι εξαιρετική  επιλογή. Αισθητό χωρίς να είναι βαρύ, αρτυμένο όσο πρέπει, τόσο- όσο σε όλα του θα λέγαμε!

Πολύχρωμη σαλάτα με καπνιστό φιλέτο κοτόπουλου (VIDEO)

Παρατηρήσεις

1)Ανάλογα με το σκεύος που θα τη σερβίρουμε μπορεί να χρειαστούμε περισσότερη σάλτσα γιαουρτιού για την επικάλυψη. Συνήθως είναι αρκετό 1-1,5 κεσές πλήρες ή στραγγιστό γιαούρτι.

2)Το σερβίρισμα μπορεί να γίνει και σε πολλά  μικρά μπολ για να τη  βάλουμε σε πολλές θέσεις σε μεγάλο τραπέζι.

3)Μπορούμε να αυξομειώσουμε τις ποσότητες των λαχανικών ανάλογα με ποια μας αρέσουν περισσότερο. Το λάχανο είναι περίπου ίσο σε βάρος με όλα τα υπόλοιπα μαζί.

4)Μετράμε τα σκορδάκια και τις πιπερίτσες (αν βάλουμε) για να τα αφαιρέσουμε όλα και να μην έχουμε κάποιο «ατύχημα».

5)Τα λαχανικά διατηρούνται για μια ολόκληρη εβδομάδα στο ψυγείο όπως προαναφέρω και έτσι συχνά κάνω τη διπλάσια ποσότητα και ολοκληρώνω τη σαλάτα λίγο πριν το σερβίρισμα. Η ίδια η σαλάτα  διατηρείται στο ψυγείο 1-2 μέρες (μερικοί λένε ότι είναι καλύτερη την επόμενη μέρα).

Δοκιμάστε τη και καλή σας όρεξη!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Τοποθέτηση Προϊόντος

Η συνταγή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα που ταιριάζουν με την φιλοσοφία του site και που χρησιμοποιούμε κι εμείς οι ίδιοι.

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο