Αλμυρά

Γαρίδες «γιουβέτσι» στο τηγάνι, εύκολα και γρήγορα (με 2 τρόπους)

Γαρίδες «γιουβέτσι» στο τηγάνι, εύκολα και γρήγορα  (με 2 τρόπους)

Ένα νόστιμο νηστίσιμο πιάτο που θα ετοιμάσουμε πολύ γρήγορα!

Για το συνδυασμό ζυμαρικών με θαλασσινά, εγώ δεν έχω να πω πολλά πράγματα. Είναι από τους πιο αγαπημένους σε όλη τη Μεσόγειο και δίνει μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα που σηκώνουν πολλές παραλλαγές και έχουν φανατικούς φίλους.

Γαρίδες «γιουβέτσι» στο τηγάνι, εύκολα και γρήγορα  (με 2 τρόπους)

Αυτό εδώ θα το ετοιμάσουμε γρήγορα και …πιο γρήγορα! Την ευκολία αυτήν αφορά η διευκρίνιση «με 2 τρόπους». Ανάλογα με το χρόνο που έχουμε μπορούμε να ετοιμάσουμε το πιάτο μας με τον πιο γρήγορο ή με τον πιο «υπομονετικό» τρόπο. Τόσο το αγαπούμε αυτό το φαγητό που πριν προλάβω να δημοσιεύσω τη συνταγή την τελευταία φορά που την έφτιαξα, το ξαναμαγείρεψα οπότε έχω φωτογραφίες και από τις δύο εκδοχές!

Γαρίδες «γιουβέτσι» στο τηγάνι, εύκολα και γρήγορα  (με 2 τρόπους)

Ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού, μπορούμε να ετοιμάσουμε αυτό το πιάτο για 2 – 4 άτομα και φυσικά θα χρησιμοποιήσουμε ανάλογη ποσότητα υλικών. Προτιμούμε σχετικά μεγάλες γαρίδες, φρέσκες ή κατεψυγμένες. Αν οι γαρίδες μας είναι μικρές προτιμούμε την γαριδομακαρονάδα παλιότερης συνταγής.

Γαρίδες «γιουβέτσι» στο τηγάνι, εύκολα και γρήγορα  (με 2 τρόπους)

Προσωπικά. φροντίζω να έχω στην κατάψυξη 1-2 συσκευασίες με θαλασσινά γι αυτά τα εύκολα και γρήγορα πιάτα. Και σε περιόδους νηστείας και τον υπόλοιπο καιρό δίνουν εύκολες, γρήγορες και προπαντός νόστιμες λύσεις.

Γαρίδες «γιουβέτσι» στο τηγάνι, εύκολα και γρήγορα  (με 2 τρόπους)

Ας δούμε λοιπόν την συνταγή μας, μια εύκολη και γρήγορη παραλλαγή στο ίδιο θέμα!

Παρατηρήσεις

  • Πιο γρήγορα γίνεται με τον πρώτο τρόπο γιατί σάλτσα και λαχανικά βράζουν ταυτόχρονα.
  • Ο συνολικός χρόνος βρασμού των γαρίδων στο νερό ή στη σάλτσα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 λεπτά. Οι παραβρασμένες γαρίδες δεν είναι νόστιμες.
  • Δεν θέλουμε να λασπώσει το ζυμαρικό μας. Γι αυτό τηρούμε τους χρόνους που συνιστά το πακέτο και δεν προσθέτουμε αμέσως όλο το υγρό στον δεύτερο τρόπο για να μη χρειαστεί να παραβράσουμε.
  • Μερικοί προσθέτουν ακόμη και σ’ αυτό το φαγητό τυρί αλλά δεν είναι απαραίτητο.
  • Δεν αφαιρούμε τα κεφάλια από τις γαρίδες. Και πιο νόστιμος είναι ο ζωμός τους και πιο όμορφο δείχνει το πιάτο μας!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο