Η πρότασή μας

Δυο τρόποι για να φτιάξουμε πετιμέζι και οκτώ επιλεγμένες συνταγές!

 

Πολύτιμο υγρό που χρησιμοποιείται σε πολλά παραδοσιακά (και όχι μόνο) εδέσματα. Δυο τρόποι για να το φτιάξουμε και αρκετές δοκιμασμένες εφαρμογές!

Κλικ στις φωτογραφίες

 

Πετιμέζι στο τηγάνι, παλιός παραδοσιακός τρόπος!

Πετιμέζι στην κατσαρόλα

Κουλουράκια με πετιμέζι

Πετιμεζόπιτα και μουστοκούλουρα με πετιμέζι

Εδώ πετιμεζοπιτάκια!

Αλευροχαλβάς με πετιμέζι

Ντρέσινγκ πετιμεζιού για τις σαλάτες μας

Ψωμί γεμιστό, με πετιμέζι

Κι άλλα βουτήματα με πετιμέζι!

Επισημαίνω ότι μπορούμε να έχουμε ένα καλό υποκατάστατο του βαλσάμικου αν αναμείξουμε πετιμέζι και κοινό ξύδι στην αναλογία που θα επιλέξουμε.

Ένα παράδειγμα, τα καραμελωμένα ντοματίνια 

 

Αναζητείστε κι άλλες συνταγές με πετιμέζι στο site, βάζοντας τη λέξη πετιμέζι στην αναζήτηση

 

Καλά να περνάτε! 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές