Γαστρονομικά νέα

Φεστιβάλ μπανάνας στην Άρβη!

Φεστιβάλ μπανάνας στην Άρβη!

Προλαβαίνετε να πάρετε μια γεύση!

Φεστιβάλ μπανάνας στην Άρβη!

Για τις μπανάνες της Άρβης σας έχω ξαναμιλήσει μέσω συνταγών. 

Δείτε αναλυτική παρουσίαση για την Άρβη και την κρητική μπανάνα 

εδώ

και άλλα δυο κέικ (πάντα με αρωματικές κρητικές μπανάνες) 

Κέικ μπανάνας

Κέικ μπανάνας-σοκολάτας

Φεστιβάλ μπανάνας στην Άρβη!
Από την έκθεση φωτογραφίας με θέμα την μπανάνα που λειτουργεί στον χώρο της έκθεσης

Φυσικά, σε μπανόφι, σε τάρτες, σε κρέμες εννοείται ότι εγώ προτιμώ τις δικές μας κρητικές μπανάνες. Μια αναζήτηση στο site με τη λέξη “μπανάνες , δίνει  αρκετά αποτελέσματα όπως βλέπετε και έπονται και άλλες συνταγές! 

Φεστιβάλ μπανάνας στην Άρβη!

Φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρβης διοργάνωσε για πρώτη φορά το “Φεστιβάλ Μπανάνας” στην Άρβη κι εμείς περάσαμε και απολαύσαμε την μπανάνα στο χωριό της!

Φεστιβάλ μπανάνας στην Άρβη!

Γλυκά, κοκτέιλ αλλά και εκλεκτές μπανάνες υποδέχονται τον επισκέπτη αλλά διαδίθενται ακόμη και μπανανιές σε γλάστρες για όσους έχουν χώρο να τις φυτέψουν. Το Φεστιβάλ πλαισιώνεται από πολλές ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις. 

Φεστιβάλ μπανάνας στην Άρβη!

Όσοι βρεθείτε στην Νότια Ανατολική Κρήτη, αξίζει να περάσετε από την Άρβη! Σήμερα κορυφώνονται οι εκδηλώσεις με μιά μεγάλη συναυλίας της Γεωργίας Νταγάκη.

Φεστιβάλ μπανάνας στην Άρβη!

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ:

https://www.facebook.com/Festival-%CE%9C%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%91%CE%A1%CE%92%CE%97%CE%A3-787026278145748/

Καλή σας μέρα! 

 

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο