Μενού εβδομάδας

Μενού 41#: Από 27-8-2017 ως 2-9-2017

Μενού 41#: Από 27-8-2017 ως 2-9-2017

Μενού 41#: Από 27-8-2017 ως 2-9-2017Τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και για τους περισσότερους επιστροφή στην καθημερινότητα και δουλειές! Μια μικρή βοήθεια από μας στο καθημερινό δίλημμα…

Κλικ στις φωτογραφίες

 

Κυριακή 27-8-2017
Κρητικό στιφάδο του καλοκαιριού

Μενού 41#: Από 27-8-2017 ως 2-9-2017

 

Δευτέρα 28-8-2017
Γεμιστά

Μενού 41#: Από 27-8-2017 ως 2-9-2017

 

Τρίτη 29-8-2017,
του Άη Γιάννη του Ριγολόγου, πολλοί νηστεύουν και το λάδι, οπότε…
Γαριδομακαρονάδα οικονομική!

Μενού 41#: Από 27-8-2017 ως 2-9-2017

 

Τετάρτη 30-8-2017
Ρεβίθια (έτσι ή αλλιώς…)

Μενού 41#: Από 27-8-2017 ως 2-9-2017

 

Πέμπτη 31-8-2017
Κεφτέδες με πατάτες στην κατσαρόλα

Μενού 41#: Από 27-8-2017 ως 2-9-2017

 

Παρασκευή 1-9-2017
Βλίτα με κολοκύθια και πατάτες γιαχνί (και με χοχλιούς αν έχουμε…)

Μενού 41#: Από 27-8-2017 ως 2-9-2017

 

Σάββατο 2-9-2017
Σαρδέλες στα κληματόφυλλα

Μενού 41#: Από 27-8-2017 ως 2-9-2017

 

 

Σαλάτες
Σαλάτα ψητών λαχανικών

Μενού 41#: Από 27-8-2017 ως 2-9-2017

 

Σαλάτα γλυστρίδα με καπνιστό ψάρι (ταιριάζει με τα ρεβίθια της Τετάρτης!)

Μενού 41#: Από 27-8-2017 ως 2-9-2017

 

Χωριάτικη κρητική πατατοσαλάτα

Μενού 41#: Από 27-8-2017 ως 2-9-2017

 

 

Συνοδευτικά, συμπληρώματα, λιχουδιές

Τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια

Μενού 41#: Από 27-8-2017 ως 2-9-2017

 

Αρωματικοί ντοματοκεφτέδες με κρητική γραβιέρα

Μενού 41#: Από 27-8-2017 ως 2-9-2017

 

Μπουρεκάκια με κιμά στο φούρνο ή στο τηγάνι

Μενού 41#: Από 27-8-2017 ως 2-9-2017

 

Γλυκά-επιδόρπια

Αγνιόπιτες με μέλι, σουσάμι και κανέλα

Μενού 41#: Από 27-8-2017 ως 2-9-2017

 

Ρυζόγαλο (από το ψυγείο τέτοια εποχή…)

Μενού 41#: Από 27-8-2017 ως 2-9-2017

 

Αμυγδαλωτά μπισκότα

Μενού 41#: Από 27-8-2017 ως 2-9-2017

 

Και μια γρανίτα από πεπόνι για τις ζέστες!

Μενού 41#: Από 27-8-2017 ως 2-9-2017

 

Καλό Σαββατοκύριακο, καλή εβδομάδα, καλό μήνα! 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο