Και μετά τα σύκα, σειρά για έχουν τα σταφύλια! Δέκα συνταγές για να τα απολαύσουμε και να τα επεξεργαστούμε!
Κλικ στις φωτογραφίες
Σταφύλι σουλτανί γλυκό
Σταφύλι ραζακί ή φράουλα γλυκό
Κι ας τα δοκιμάσουμε σε ένα απλό και οικονομικό κέικ
Μαρμελάδα σταφύλι
Πετιμέζι, έτσι
ή αλλιώς
Κι ας το δοκιμάσουμε με ένα παραδοσιακό αλευροχαλβά
Μουσταλευριά με όλα τα μυστικά της!
Κιοφτέρια και σουτζούκια
Πώς θα διατηρήσουμε τις σταφίδες
update 2020:
Μια ακόμη συνταγή με σταφύλι:
Σταφύλι “μαύρο σουλτανί” γλυκό του κουταλιού
Καλά να περνάτε!
Βαγγελιώ Κασσαπάκη
Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!
Και παραδοσιακό σιμιγδαλοχαλβά, παρακαλώ!!! Το αγαπημένο της μάνας μου.
Με σταφύλια; Η πρόταση περιλαμβάνει συνταγές με σταφύλια και τα παράγωγά τους. Πολύ θα με ενδιέφερε να μου πείτε γι αυτόν τον σιμιγδαλοχαλβά που εννοείτε!