Vegan/vegetarian

«Εμπλουτισμένα», υγιεινά, σοκολατένια μπισκότα αμυγδάλου (VIDEO)

«Εμπλουτισμένα», υγιεινά, σοκολατένια μπισκότα αμυγδάλου (VIDEO)

Αντί  για «μπάρες ενέργειας»!

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτά τα μπισκότα μοιάζουν με φλωρεντίνες, αν δεν ήταν τόσο εμπλουτισμένα με ξηρά φρούτα   ή σταφίδες (ή ψιλοκομμένα γλυκά κουταλιού όπως στη σημερινή παρασκευή). Θα μπορούσε επίσης να τα πει μπάρες ενέργειας αφού τα υλικά τους έχουν όλα υψηλή διατροφική αξία.

«Εμπλουτισμένα», υγιεινά, σοκολατένια μπισκότα αμυγδάλου (VIDEO)

Αν εξαιρέσουμε τη ζάχαρη (που ούτως ή άλλως είναι λίγη και μπορεί να είναι και καστανή), τα υπόλοιπα υλικά είναι από αυτά που συστήνουν ακόμη και διαιτολόγοι. Εξάλλου ένα μέρος της γλύκας τουςοφείλεται στο μέλι και η ζάχαρη είναι περίπου 2 gr/ μπισκότο!  Η συνταγή είναι παραλλαγή μιας ακόμη συνταγής  από παλιό μου τετράδιο, που έχει μετατραπεί επί το υγιεινότερο…

«Εμπλουτισμένα», υγιεινά, σοκολατένια μπισκότα αμυγδάλου (VIDEO)

Δείτε τα περισσότερο ως υγιεινό σνακ παρά ως γλυκάκι  (αν φυσικά μπορείτε να σταματήσετε σε ένα!). Όχι δηλαδή ότι δεν συμπληρώνουν τέλεια ένα μπολ παγωτού ή ένα λικεράκι, αλλά αν θέλουμε να τα βαφτίσουμε υγιεινά, μας δίνει το δικαίωμα η σύνθεσή τους!

«Εμπλουτισμένα», υγιεινά, σοκολατένια μπισκότα αμυγδάλου (VIDEO)

Για άλλη μια φορά οι οδηγίες της συνταγής θα γίνουν πιο κατανοητές με το βιντεάκι μας γιατί όπως έχω ξαναπεί είναι πολύ δύσκολη η φωτογράφιση  ταυτόχρονα με την βιντεοσκόπηση.

Παρατηρήσεις

  • Δεν είχα καστανή ζάχαρη κι έτσι στο βιντεάκι φαίνεται λευκή, αλλά είναι προτιμότερη η καστανή.
  • Μπορούμε να τα καλύψουμε και με λευκή σοκολάτα ή να καλύψουμε τα μισά με λευκή και τα μισά με μαύρη. Εμείς τα προτιμούμε με bitter σοκολάτα.
  • Αν χρησιμοποιήσουμε γλυκά κουταλιού τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν πριν τα ψιλοκόψουμε. Μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με φρουί γλασέ. Επίσης πολύ τους πηγαίνουν τα κράνμπερις.
  • Αν τα τελευταία είναι δύσκολο να καλυφθούν με σοκολάτα (επειδή θα έχει λιγοστέψει η ποσότητά της) τα αφήνουμε πάνω στο χαρτί , βγάζουμε με ένα κουταλάκι λίγη ρευστή σοκολάτα και την απλώνουμε στην επιφάνειά τους.

Καλό σας απόγευμα!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο