Άρθρα

Παγκόσμια πρωτιά και βράβευση για το νερό ZARO’S

Παγκόσμια πρωτιά και βράβευση για το νερό ZARO’S

Από την κορυφή του Ψηλορείτη στην κορυφή του κόσμου!

Το Φεβρουάριο του 2017, το Εμφιαλωμένο Φυσικό Μεταλλικό νερό ZARO’S απέσπασε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Εμφιαλωμένο Νερό» στο πλαίσιο του 27ου Berkeley Springs International Water Tasting, του παλαιότερου και μεγαλύτερου διαγωνισμού γευσιγνωσίας νερού στον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε στο Berkeley Springs της Δυτικής Βιρτζίνια των ΗΠΑ.  

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, το ZARO’S, που προέρχεται από πηγές που βρίσκονται στους πρόποδες του Ψηλορείτη της Κρήτης, αξιολογήθηκε από 12 κριτές, ανάμεσα στους οποίους διεθνούς φήμης γευσιγνώστες νερού, οι οποίοι έλαβαν υπόψη τους κριτήρια όπως η οσμήόψηγεύσηεπίγευση και υφή. Η διαδικασία της αξιολόγησης διήρκησε δύο ημέρες και πραγματοποιήθηκαν τέσσερις ξεχωριστές δοκιμές για κάθε νερό. 

Παγκόσμια πρωτιά και βράβευση για το νερό ZARO’S

Σε μία λαμπερή εκδήλωση που παρέθεσε η εταιρεία «ΒΟΤΟΜΟΣ Α.Ε.» στο ξενοδοχείο Atlantis την Τετάρτη που μας πέρασε, είχαμε την τελετή απονομής του χρυσού βραβείου για το νερό ZARO’S, στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών αλλά και πλήθος κόσμου. 

Παγκόσμια πρωτιά και βράβευση για το νερό ZARO’S
ο χρυσός Παραολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης μίλησε στην εκδήλωση

Την απονομή του βραβείου έκανε η εκπρόσωπος του Berkeley Springs International Water Tasting, Jill Klein Rone η οποία είχε έλθει από την Virginia των ΗΠΑ ειδικά για την εκδήλωση και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η Κρήτη είναι ήδη διάσημη για τη φυσική της ομορφιά, τη φιλοξενία των κατοίκων της και το υπέροχο φαγητό της. Πλέον θα είναι διάσημη και για το νερό της».

Παγκόσμια πρωτιά και βράβευση για το νερό ZARO’S
η κυρία Jill Klein Rone

Ο γενικός διευθυντής της «ΒΟΤΟΜΟΣ Α.Ε». κ. Χριστόφορος Παπαδημητράκης στην ομιλία του στάθηκε στην περηφάνια και το αίσθημα δικαίωσης που γεμίζει την εταιρεία αυτή η διάκριση, αφιέρωσε το βραβείο στους κατοίκους του Ζαρού, στους εργαζόμενους της ΒΟΤΟΜΟΣ Α.Ε., σε όλους τους συνεργάτες και στους μικρομετόχους και έκλεισε τον λόγο του με την υπόσχεση ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να κρατάει τον πήχη ψηλά και να προβάλλει την Κρήτη σε όλον τον κόσμο.

Παγκόσμια πρωτιά και βράβευση για το νερό ZARO’S
συνομιλώντας με τον κ. Παπαδημητράκη

Αυτή η διάκριση είναι η δεύτερη συνεχόμενη για το νερό ZARO’S, καθώς πέρυσι έλαβε το πανευρωπαϊκό “Βραβείο Ανώτερης Γεύσης iTQi” που απονέμεται από το Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας iTQi των Βρυξελλών.

Παγκόσμια πρωτιά και βράβευση για το νερό ZARO’S
θερμά συγχαρητήρια και από εμάς!

Μανόλης Κουκουρίκος

Ο Μανόλης είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση του εμπορικού κομματιού του cretangastronomy.gr. Σπούδασε Βιομηχανική Διοίκηση & Τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και καταρτίστηκε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στο Digital Marketing. Η σχέση του με το φαγητό έχει περάσει από πολλά στάδια (ναι έχει υπάρξει και street food junkie) και εξελίσσεται καθημερινά αλλά πλέον έχοντας και σαν οδηγό τη σελίδα, η μαγειρική αποτελεί μια αγαπημένη του ασχολία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο