Μενού εβδομάδας

Μενού #26: Από 14-5-2017 ως 20-5-2017

Μενού #26: Από 14-5-2017 ως 20-5-2017

Μενού #26: Από 14-5-2017 ως 20-5-2017

Ανοιξιάτικη εβδομάδα, που αρχίζει με διπλή γιορτή αύριο! Και η Γιορτή της Μητέρας, και η γιορτή της Σαμαρείτιδος που εμείς εδώ στην Κρήτη γιορτάζουμε τις Φωτεινές μας. Χρόνια Πολλά λοιπόν σε όλες τις εορτάζουσες .

Από την περασμένη εβδομάδα προτείναμε τα εύκολα εορταστικά μας σοκολατάκια με σχετικό video

Μη ξεχάσω, βάλτε σήμερα στις αγορές σας δύο ώριμα αβοκάντο.  Σίγουρα θα θέλετε να δοκιμάσετε την αυριανή εορταστική μας συνταγή!

Κλικ στις φωτογραφίες

Κυριακή 14-5-2017

Μαμαδίστικο φαγητό! Το καλεί η ημέρα! 

Χωριάτικη κόκκινη μακαρονάδα με κρέας

Μενού #26: Από 14-5-2017 ως 20-5-2017

 

 

Δευτέρα 15-5-2017

Αρακάς λαδερός

Μενού #26: Από 14-5-2017 ως 20-5-2017

 

 

 

Τρίτη 16-5-2017

Σπιτικός γύρος κοτόπουλου

Μενού #26: Από 14-5-2017 ως 20-5-2017

 

 

 

Τετάρτη 17-5-2017

Φάβα

Μενού #26: Από 14-5-2017 ως 20-5-2017

 

 

Πέμπτη 18-5-2017

Κολοκυθάκια γεμιστά στο φούρνο

Μενού #26: Από 14-5-2017 ως 20-5-2017

 

 

Παρασκευή 19-5-2017

Στάρι (ή ρύζι)  με χοχλιούς

Μενού #26: Από 14-5-2017 ως 20-5-2017

 

 

Σάββατο 20-5-2017

Παλαμίδα σαβόρε και κάποια σαλάτα

Μενού #26: Από 14-5-2017 ως 20-5-2017

 

 

Συνοδευτικά, συμπληρώματα, λιχουδιές

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο (από τις πιο δημοφιλείς συνταγές μας!)

Μενού #26: Από 14-5-2017 ως 20-5-2017

 

Φαβοκεφτέδες (με τη φάβα που περίσσεψε…)

Μενού #26: Από 14-5-2017 ως 20-5-2017

 

Και για όσους έχουν περισσότερο χρόνο η εξαιρετική μας χορτόπιτα

Μενού #26: Από 14-5-2017 ως 20-5-2017

 

 

Σαλάτες

Χωριάτικη πατατοσαλάτα

Μενού #26: Από 14-5-2017 ως 20-5-2017

 

Πικράσταχα ή άλλα “τσιμπητά” με χλωροκούκια

Μενού #26: Από 14-5-2017 ως 20-5-2017

 

Παντζαροσαλάτα

Μενού #26: Από 14-5-2017 ως 20-5-2017

 

 

 

Γλυκά

Ένα «τύπου μιλφέιγ», εύκολο και γρήγορο και εορταστικό!

Μενού #26: Από 14-5-2017 ως 20-5-2017

 

Κι ένα ακόμη πιο εύκολο με γιαούρτι , μπανάνες και σοκολάτα

Μενού #26: Από 14-5-2017 ως 20-5-2017

 

Φτιάχνουμε ακόμη μαρμελάδα με δέσπολα (μούσμουλα)

Μενού #26: Από 14-5-2017 ως 20-5-2017

Και τη σερβίρουμε με γιαούρτι

 

Κρατάμε τα κουκούτσια για το πιο ωραίο σπιτικό λικέρ τύπου αμαρέττο

Μενού #26: Από 14-5-2017 ως 20-5-2017

 

 

Καλό Σαββατοκύριακο, Χρόνια Πολλά στις αυριανές εορτάζουσες, και καλή εβδομάδα!

 

 

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο