Μενού εβδομάδας

Μενού #20: 2-4-2017 ως 8-4-2017

Μενού #20: 2-4-2017 ως 8-4-2017

Μενού #20: 2-4-2017 ως 8-4-2017

Οι προτάσεις μας  και  για την εβδομάδα που έρχεται περιέχουν νηστίσιμα και μη νηστίσιμα πιάτα. Αλλά και πολλά από τα μη νηστίσιμα μπορούν να μετατραπούν σε νηστίσιμα παραλείποντας κάποια υλικά.  Την επόμενη εβδομάδα το μενού μας θα έχει μόνο νηστίσιμα και αλάδωτα. Τα λαχανικά έχουν την τιμητική τους και σ’ αυτό το μενού. Είναι η εποχή τους! 

Κλικ στις φωτογραφίες! 

Κυριακή 2- 4-2017

Σουπιές με το μελάνι τους, σαλάτα, τηγανητές πατάτες

Μενού #20: 2-4-2017 ως 8-4-2017

 

Κατσικάκι με σταμναγκάθι

Μενού #20: 2-4-2017 ως 8-4-2017

 

(γαρνίρετέ το με τα καραμελωμένα ντοματάκια)

Μενού #20: 2-4-2017 ως 8-4-2017

 

Δευτέρα 3-4-2017

Εύκολη χειμωνιάτικη μακαρονάδα (παραλείψτε το απάκι και το τυρί αν νηστεύετε…)

Μενού #20: 2-4-2017 ως 8-4-2017

 

Τρίτη 4-4-2017

Λαχανόρυζο

Μενού #20: 2-4-2017 ως 8-4-2017

 

 

Τετάρτη 5-4-2017

Φασόλια μαυρομάτικα με μάραθο

Μενού #20: 2-4-2017 ως 8-4-2017

 

 

Πέμπτη 6-4-2017

Καλαμαράκια γεμιστά στο φούρνο με πατάτες

Μενού #20: 2-4-2017 ως 8-4-2017

ή

Κοτόπουλο με χόντρο

Μενού #20: 2-4-2017 ως 8-4-2017

 

 

Παρασκευή 7-4-2017

Αγγιναροκούκια

Μενού #20: 2-4-2017 ως 8-4-2017

 

 

Σάββατο 8-4-2017

Μανιτάρια τηγανητά

Μενού #20: 2-4-2017 ως 8-4-2017

 

ή

Ψάρια τηγανητά

Μενού #20: 2-4-2017 ως 8-4-2017

 

Συνοδέψτε με τηγανητές πατάτες και σαλάτα

Σαλάτες

Ποικιλία με πρασινάδες…

Μενού #20: 2-4-2017 ως 8-4-2017

 

Παπούλες!

Μενού #20: 2-4-2017 ως 8-4-2017

 

 

Συμπληρώματα και λιχουδιές

Αγνιόπιτες αλλιώς…

Μενού #20: 2-4-2017 ως 8-4-2017

 

Τάρτα αγκινάρας με κρητικά τυριά

Μενού #20: 2-4-2017 ως 8-4-2017

 

Ελιόψωμα νηστίσιμα χωρίς ζύμωμα

Μενού #20: 2-4-2017 ως 8-4-2017

 

Γλυκά

Σοκολατένιο κέικ

Μενού #20: 2-4-2017 ως 8-4-2017

 

Και σε νηστίσιμη εκδοχή

Μενού #20: 2-4-2017 ως 8-4-2017

 

ή σιροπιαστό κέικ καρύδας χωρίς αυγά και βούτυρο

Μενού #20: 2-4-2017 ως 8-4-2017

 

Καλό Σαββατοκύριακο και καλό μήνα!  

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο