Άρθρα

Δελτίο Τύπου: 5o Παγκρήτιο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

Δελτίο Τύπου: 5o Παγκρήτιο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

 

5o Παγκρήτιο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

Το καθιερωμένο ραντεβού με την παραδοσιακή κρητική κουζίνα είναι πλέον θεσμός. Το 5o Παγκρήτιο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Γουρνών στις 2 Απριλίου του 2017 ημέρα Κυριακή και ώρα 09:00 π.μ.

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου, 2ου 3 ου και 4ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, τα οποία πραγματοποιήθηκαν και διοργανώθηκαν από την οικογένεια Καλαθάκη και την Kappa Studies, συνεχίζεται η παράδοση με τη διοργάνωση του 5ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας.

Θέτοντας ως στόχο την ανάδειξη της κρητικής κουζίνας, και την καταγραφή των κρητικών συνταγών στην πορεία του χρόνου – από γενιά σε γενιά – την αναβίωση των ξεχασμένων διατροφικών μας προτύπων, προσκαλούμε όλους τους Κρητικούς να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή της κρητικής κουζίνας.

Δελτίο Τύπου: 5o Παγκρήτιο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

Τρεις γενεές μαγειρεύουν μαζί !

Στα τέσσερα προηγούμενα Φεστιβάλ κατεγράφησαν συνταγές από χωριά του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, του Δήμου Χερσονήσου και του Δήμου Μυλοποτάμου.

Στο 5ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ θα γίνει καταγραφή και παρασκευή συνταγών από χωριά του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων, του Δήμου Γόρτυνας, καθώς και άλλων περιοχών της Κρήτης εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος και της επιστημονικής προσέγγισης του Φεστιβάλ.

Δελτίο Τύπου: 5o Παγκρήτιο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

Παράλληλες Εκδηλώσεις

  1. Επίσης στο πλαίσιο του 5 ου Φεστιβάλ Κρητικής Γαστρονομίας από τον Όμιλο Καλαθάκη θα διεξαχθεί ο πρώτος «Crete in a Shaker» διαγωνισμός cocktails στις 31/3 ο ημιτελικός και στις 2/4 ο τελικός, με μοναδικό στόχο την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της Κρήτης. Οι συνταγές θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 25/03/2017. Με κύρια συστατικά τα Κρητικά Προϊόντα (αλκοολούχα και μη αλκοολούχα)

Δελτίο Τύπου: 5o Παγκρήτιο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

  1.  Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017. Διαγωνισμός Κρητικής κουζίνας από σπουδαστές σχολών μαγειρικής με κρητικές συνταγές. Ελεύθερο θέμα με υλικά του τόπου μας. · Διαγωνισμός Cocktails «Crete in a Shaker» από σπουδαστές σχολών. · Διαγωνισμός Σκαλίσματος σε Λαχανικά και Φρούτα από σπουδαστές σχολών.
  2. Σάββατο 01 Απριλίου 2017 · Διαγωνισμός Κρητικής κουζίνας από επαγγελματίες με κρητικές συνταγές από άγνωστο καλάθι. · Στο φετινό φεστιβάλ θα συμμετέχουν Γερμανοί Σεφ, ανταποδίδοντας τη δική μας συμμετοχή σε εκδηλώσεις στο Rugen, στην έκθεση “Πράσινη εβδομάδα” στο Βερολίνο και στην διεθνή έκθεση ΙΤΒ στην ίδια πόλη
  3. Ζωντανή τυροκόμιση από το τμήμα τυροκομικής της Kappa Studies.
  4. Σεμινάριο από τον συνεργάτη και καθηγητή της Kappa Studies κύριο Αλέκο Στεφανάκη (Πρόεδρο ΓΕΩΤΕΕ) με θέμα «Υγιεινή και ασφάλεια σε χώρους επαγγελματικής εστίασης»

Δελτίο Τύπου: 5o Παγκρήτιο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

  1. Σεμινάριο γευσιγνωσίας. Γνωρίστε τα κρητικά κρασιά με τον sommelier μας κύριο Καλαϊτζάκη Γιώργο.
  2. Ζαχαρόπαστα για μικρούς Chef! Ελάτε με τα παιδιά σας και θα απολαύσουν μια αξέχαστη εμπειρία με τους ζαχαροπλάστες της σχολής μας.

Αξίζει να τονιστεί ότι, όπως στο 1ο ,2ο , 3 ο και 4ο Φεστιβάλ, έτσι και στο 5ο η όλη οργάνωση, καθώς και τα έξοδα της διοργάνωσης είναι χορηγία της Kappa Foods – Kappa Studies και της οικογενείας Καλαθάκη χωρίς την οικονομική συμμετοχή οποιουδήποτε φορέα δημόσιου ή ιδιωτικού.

Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Η συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες είναι δωρεάν.
  • Τα υλικά για την κατηγορία των επαγγελματιών είναι άγνωστα και δίδονται πριν την έναρξη του διαγωνισμού το Σάββατο και είναι δωρεάν
  • Σκεύη, εξοπλισμός καθώς και τα απαραίτητα υλικά (λάδι, κρασί, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη) δίδονται από τους διοργανωτές δίχως χρέωση
  • Οι δηλώσεις συμμετοχής κλείνουν τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 στις 17:00.
  • Τέλος, να σημειωθεί ότι η κριτική επιτροπή θα απαρτίζεται από διακεκριμένους Chef και διευθυντές ξενοδοχείων από όλη την Ελλάδα, επίσης από δημοσιογράφους και καθηγητές πανεπιστημίου.
  • Για τον Διαγωνισμό Cocktails «Crete in a Shaker» υπεύθυνος επικοινωνίας κύριος Σταύρος Βασιλειάδης 6937 081 333. Δηλώσεις συμμετοχής με αποστολή των συνταγών στο e-mail manager@kappastudies.gr ή με φαξ στο 2810 761 100 o Κριτές στον Διαγωνισμό Cocktails «Crete in a Shaker» θα είναι οι διακεκριμένοι Bartenders, Σπύρο Πατσιαλό και Μιχάλη Μποτονάκη
  • Δηλώσεις Συμμετοχής για τον Διαγωνισμό Μαγειρικής στο 2810 361361 ή στο mail manager@kappastudies.gr κυρία Βαμβουκάκη Μαρία

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Μανόλης Κουκουρίκος

Ο Μανόλης είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση του εμπορικού κομματιού του cretangastronomy.gr. Σπούδασε Βιομηχανική Διοίκηση & Τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και καταρτίστηκε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στο Digital Marketing. Η σχέση του με το φαγητό έχει περάσει από πολλά στάδια (ναι έχει υπάρξει και street food junkie) και εξελίσσεται καθημερινά αλλά πλέον έχοντας και σαν οδηγό τη σελίδα, η μαγειρική αποτελεί μια αγαπημένη του ασχολία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο