Μενού εβδομάδας

Μενού #11: 29-1-2017 ως 4-2-2017

Μενού #11: 29-1-2017 ως 4-2-2017

 

Μενού #11: 29-1-2017 ως 4-2-2017

Μια ακόμη χειμωνιάτικη εβδομάδα και εμείς θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε να απαντήσετε στο ερώτημα “Τι να μαγειρέψω;”. Κάποιες ιδέες που μπορείτε να αξιοποιήσετε κατά το δοκούν… 

Κλικ στη φωτογραφία κάθε συνταγής! 

Κυριακή 29-1-3017

Αρνάκι ή κατσικάκι με σταμναγκάθι

Μενού #11: 29-1-2017 ως 4-2-2017

 

Δευτέρα 30-1-2017

Λαχανοντολμάδες χωρίς κιμά (φτιάξτε τους από την Κυριακή και μαγειρέψτε τους τη Δευτέρα…)

Μενού #11: 29-1-2017 ως 4-2-2017

 

Τρίτη 31-1-2017

Μακαρονάδα με κεφτέδες

Μενού #11: 29-1-2017 ως 4-2-2017

 

Τετάρτη 1-2-2017

Του Αγίου Τρύφωνα σήμερα, ας μαγειρέψουμε καρπούς της γης. Φασολάδα (φτιάξτε λίγη παραπάνω για να δοκιμάσετε φασουλόρυζο την Παρασκευή)

Μενού #11: 29-1-2017 ως 4-2-2017

 

Πέμπτη 2-2-2017

Της Υπαπαντής! Κρεατόσουπα με λαχανικά και ξινόχοντρο ή (άλλο τραχανά για όσους δεν έχουν ξινόχοντρο)Κάντε τη πιο χορταστική με την προσθήκη ξινόχοντρου.

Μενού #11: 29-1-2017 ως 4-2-2017

 

Παρασκευή 3-2-2017

Φασουλόρυζο

Μενού #11: 29-1-2017 ως 4-2-2017

 

Σάββατο 4-2-2017

Παστός μπακαλιάρος, πλακί με πατάτες στο φούρνο

Μενού #11: 29-1-2017 ως 4-2-2017

 

Σαλάτες

Παπούλες

Μενού #11: 29-1-2017 ως 4-2-2017

Ή την πολύχρωμη 

Μενού #11: 29-1-2017 ως 4-2-2017

 

Σαρδελοσαλάτα (για τη φασολάδα…)

Μενού #11: 29-1-2017 ως 4-2-2017

 

Συνοδευτικά, συμπληρώματα, λιχουδιές

Μαραθοτηγανίτες

Μενού #11: 29-1-2017 ως 4-2-2017

 

Μια λιτή και θερμαντική πατατόσουπα (πατατόγαλο)

Μενού #11: 29-1-2017 ως 4-2-2017

Την πιο εύκολη τυρόπιτα που την προηγούμενη εβδομάδα έκανε ρεκόρ επισκέψεων!

Μενού #11: 29-1-2017 ως 4-2-2017

 

Μπουρεκάκια με μυζήθρα

Μενού #11: 29-1-2017 ως 4-2-2017

Και για να μασουλάμε κάτι με τον καφέ…

Κουλουράκια με το σουσάμι μέσα στη ζύμη

Μενού #11: 29-1-2017 ως 4-2-2017

 

κέικ σοκολατένιο μεν, με κακάο δε!

Μενού #11: 29-1-2017 ως 4-2-2017

 

Υπενθυμίζουμε την συμμετοχή μας στα FOOD BLOG AWARDS  2016 του ΒΗΜΑgourmet.

Θα ήταν τιμή μας να μας ψηφίσετε!

Επιλέγετε τσεκάροντας με κλικ το τετραγωνάκι μπροστά από το CretanGastronomy, συμπληρώνετε το email σας λίγο παρακάτω, και κλικάρετε στη λεξούλα Done!

Εδώ:

http://www.tovima.gr/vimagourmet/foodblogawards16

/candidates/Besttraditionalrecipes/article/?aid=844869

Σας ευχαριστούμε!

Καλό Σαββατοκύριακο και καλή εβδομάδα! 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο