Μενού εβδομάδας

Μενού #10: 22-1-2017 ως 28-1-2017

Μενού #10: 22-1-2017 ως 28-1-2017

Την τελευταία εβδομάδα του Γενάρη προτείνω αρκετά πιάτα με χορταρικά στο μενού μας.Ακόμη κι όσοι δεν έχουμε την ευχέρεια να τα μαζέψουμε μόνοι μας σίγουρα μπορούμε να τα προμηθευτούμε!

Μενού #10: 22-1-2017 ως 28-1-2017

Μετά τις βροχές, οι εξοχές και οι κήποι έχουν γεμίσει με χόρτα! Πριν αρχίσει να ξαναχιονίζει ας απολαύσουμε λαχανικά και χορταρικά!

Όπως πάντα, δεν λείπει το όσπριο και το ζυμαρικό οι σαλάτες  σαλάτα και φυσικά τα γλυκά…

Κλικ στις φωτογραφίες!

Κυριακή 22-1-2017

Κρέας κρασάτο με σάλτσα από λαχανικά εποχής

Μενού #10: 22-1-2017 ως 28-1-2017

 

Δευτέρα 23-1-2017

Ομελέτα με πατάτες και ξινομυζήθρα

Μενού #10: 22-1-2017 ως 28-1-2017

και βραστή σαλάτα με τσιμούλια ή άλλα χόρτα

Μενού #10: 22-1-2017 ως 28-1-2017

 

Τρίτη 24-1-2017

Μπακαλιάρος παστός βραστός

Μενού #10: 22-1-2017 ως 28-1-2017

 

Τετάρτη 25-1-2017

Φακές σούπα

Μενού #10: 22-1-2017 ως 28-1-2017

 

Πέμπτη 26-1-2017

Χόντρος (σπασμένο στάρι) με σύγλινα

Μενού #10: 22-1-2017 ως 28-1-2017

 

Παρασκευή 27-1-2017

Κουνουπίδι με μάραθα γιαχνί

Μενού #10: 22-1-2017 ως 28-1-2017

 

Σάββατο 28-1-2017

Ζυμαρικά στο φούρνο με κρέμα γιαουρτιού

Μενού #10: 22-1-2017 ως 28-1-2017

 

Συνοδευτικά, λιχουδιές, βραδινά συμπληρώματα!

Πικάντικη σάλτσα πιπεριάς

Μενού #10: 22-1-2017 ως 28-1-2017

 

Γύρος κοτόπουλου στο τηγάνι

Μενού #10: 22-1-2017 ως 28-1-2017

 

Χορτόπιτα εύκολη με άγρια χόρτα και ξινομυζήθρα

Μενού #10: 22-1-2017 ως 28-1-2017

Και η πρόσφατή μας ευέλικτη σαλάτα (για όσους δεν βράσουν χόρτα…)

Μενού #10: 22-1-2017 ως 28-1-2017

 

Γλυκά

Κέικ μανταρίνι με σοκολάτα

Μενού #10: 22-1-2017 ως 28-1-2017

 

Σβίγγοι

Μενού #10: 22-1-2017 ως 28-1-2017

Κι ένας εντελώς παραδοσιακός αλευροχαλβάς χωρίς ζάχαρη,  για όσους έχουν πετιμέζι!

Μενού #10: 22-1-2017 ως 28-1-2017

Ακόμη ένα εξαιρετικό και εύκολο γλυκάκι θα σας προτείνω αύριο σε νέα ανάρτηση! 

Υπενθυμίζουμε την συμμετοχή μας στα FOOD BLOG AWARDS  2016 του ΒΗΜΑgourmet.

Θα ήταν τιμή μας να μας ψηφίσετε!

Επιλέγετε τσεκάροντας με κλικ το τετραγωνάκι μπροστά από το CretanGastronomy, συμπληρώνετε το email σας λίγο παρακάτω, και κλικάρετε στη λεξούλα Done!

Εδώ:

http://www.tovima.gr/vimagourmet/foodblogawards16

/candidates/Besttraditionalrecipes/article/?aid=844869

Σας ευχαριστούμε!

Καλό Σαββατοκύριακο και καλή εβδομάδα! 

 

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο