Γλυκά

Γιαούρτι με «σάλτσα» ξερών φρούτων

Γιαούρτι με «σάλτσα» ξερών φρούτων

Ένα ελαφρύ επιδόρπιο για την τελευταία ανάρτηση της χρονιάς!

Για το κλείσιμο των -ούτως ή άλλως- φορτωμένων γιορταστικών τραπεζιών των ημερών, τα ελαφριά επιδόρπια είναι πάντα μια καλή επιλογή.

Γιαούρτι με «σάλτσα» ξερών φρούτων

Τα σιροπιαστά και τα σοκολατένια γλυκά τα «τσιμπάμε» όλη μέρα εμείς οι λιχούδηδες, οπότε αφήνουμε τα ελαφριά για κλείσιμο των τραπεζιών. Όχι δηλαδή πως δεν πάει και άλλες ώρες αυτό το μυρωδάτο απαλό γλύκισμα…

Γιαούρτι με «σάλτσα» ξερών φρούτων

Εξάλλου και σκέτη αυτή η   σάλτσα που δεν θέλει πάνω από μισή ώρα να παρασκευαστεί είναι ένα εξαιρετικό γλυκό κουταλιού, χειμωνιάτικο και γιορταστικό!

Γιαούρτι με «σάλτσα» ξερών φρούτων

Χωρίς άλλα λόγια λοιπόν σήμερα, για να προλάβουμε να το φτιάξουμε και να το αφήσουμε να περιμένει για να κλείσει το αποψινό δείπνο ή το αυριανό γεύμα.

Γιαούρτι με «σάλτσα» ξερών φρούτων

Παρατηρήσεις

1)Μπορούμε να παραλείψουμε κάποιο από τα προτεινόμενα ξερά φρούτα και να προσθέσουμε άλλα της επιλογής μας.

2)Η  καστανή ζάχαρη μπορεί να αντικατασταθεί από λευκή κρυσταλλική.

3)Αν δεν πρόκειται να καταναλωθεί από παιδιά πριν το αποσύρουμε από το μάτι προσθέτουμε 1 σφηνάκι κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας μας. Αυτό μορεί να γίνει και την ώρα του σερβιρίσματος.

4)Στο σερβίρισμα μπορούμε να πασπαλίσουμε με ξηρούς καρπούς (το καρύδι ταιριάζει εξαιρετικά) ή με καβουρδισμένο σουσάμι.

5)Επειδή δεν είχα βερίκοκα που η αλήθεια είναι ότι δίνουν χρώμα σ’ αυτή τη “σάλτσα” έβαλα στο σερβίρισμα λίγες φέτες γλυκό πορτοκάλι και ταίριαξε πολύ με τις υπόλοιπες γεύσεις.

 

 

Καλή Πρωτοχρονιά και Καλή Χρονιά με ειρήνη,  υγεία και χαρές για όλον τον κόσμο!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο