Αλμυρά

Μπακαλιάρος και ψάρια για την 25η Μαρτίου

Μπακαλιάρος και ψάρια για την 25η Μαρτίου

Για την 25η  Μαρτίου!

1-mpakaliaros2

Μια ποικιλία συνταγών με μπακαλιάρο αλλά και με άλλα ψαρικά, μιας και στην περιοχή μας στις 25 Μαρτίου φτιάχνουμε ψάρι γενικώς και όχι μόνο μπακαλιάρο. Το πιάτο της ημέρας είναι κυρίως ψαρόσουπα. Συνοδευτικό είναι το τηγανητό ψάρι και ο μπακαλιάρος, τηγανητός ή αλλιώς.Για όσους νηστεύουν, επιτρέπεται η κατανάλωση ψαριού, αλλά όχι αυγού και γαλακτοκομικών. Έτσι, το κουρκούτι για το τηγάνισμα του μπακαλιάρου είναι νηστίσιμο και στην ψαρόσουπα αντί αυγό με λεμόνι, κάνουμε αλευρόλέμονο. 

Με κλικ στον τίτλο της συνταγής, θα βρείτε τις αντίστοιχες αναρτήσεις!

Μπακαλιάρος με χλωροκούκια:

DSCN01542 (1)

 

Μπακαλιάρος πλακί στο φούρνο με πατάτες:

DSCN1878

 

Μπακαλιάρος με γιαχνερά χόρτα:

DSCN6806

 

Βραστός μπακαλιάρος με πατάτες:

DSCN2399

 

Ψαρόσουπα:

psarosoupa1

 

Τηγανίτες με μπακαλιάρο:

DSCN3520-1

 

Μαρινάτα ψάρια:

DSCN0050

 

Διαίτης… Φιλέτο ψαριού με χόρτα:

DSCN1466

 

Παλαμίδα στο φούρνο:

DSCN2599

 

Τηγανητά φρέσκα μπακαλιαράκια:

DSCN0159

 

Ή άλλα μικρά ψαράκια:

DSCN4688-1

 

Σαβόρε…

DSCN2161

 

Ψητό ψάρι με λεμόνι ρίγανη και με πατάτες:

DSCN6890

 

Χυλός για τηγανητά γενικώς:

DSCN01451

 

Κι άλλο πιάτο διαίτης, ψάρι σε κρούστα αλατιού:

DSCN2766

 

Πλακί κατσαρόλας:

DSCN1134

 

Για σαλάτες και για γλυκά, οι ετικέτες “σαλάτες” και γενικά “νηστίσιμα”, περιέχουν πολλές ιδέες! 

Καλά να περάσετε, όσο καλύτερα επιτρέπουν οι συνθήκες και οι σκέψεις!

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο