Μια ποικιλία συνταγών με μπακαλιάρο αλλά και με άλλα ψαρικά, μιας και στην περιοχή μας στις 25 Μαρτίου φτιάχνουμε ψάρι γενικώς και όχι μόνο μπακαλιάρο. Το πιάτο της ημέρας είναι κυρίως ψαρόσουπα. Συνοδευτικό είναι το τηγανητό ψάρι και ο μπακαλιάρος, τηγανητός ή αλλιώς.Για όσους νηστεύουν, επιτρέπεται η κατανάλωση ψαριού, αλλά όχι αυγού και γαλακτοκομικών. Έτσι, το κουρκούτι για το τηγάνισμα του μπακαλιάρου είναι νηστίσιμο και στην ψαρόσουπα αντί αυγό με λεμόνι, κάνουμε αλευρόλέμονο.
Με κλικ στον τίτλο της συνταγής, θα βρείτε τις αντίστοιχες αναρτήσεις!
Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!