Σάλτσα ψητής πιπεριάς για τα ψητά μας με 3 υλικά, σε 3 λεπτά!

Εύκολη, γρήγορη, όσο καυτερή τη θέλουμε!

1-DSC_1075

Συνταγή  της φίλη μου της Χ. σας έχω ξαναδώσει. Είναι εκείνη με το υπέροχο στιφάδο της που όσοι  το έφτιαξαν μου έστειλαν ενθουσιώδη σχόλια.

 

1-DSC_0943

Μιλώντας λοιπόν με τη Χ. περί πολλών και διαφόρων, πάντα πετιέται στην κουβέντα μας μια συνταγή, ένα μπαχαρικό, ένα γλυκό, μια σάλτσα , μια μαρινάδα…  Έτσι πετάχτηκε και τούτο το καυτερό ντιπ. 

1-DSC_1219

 

Το έχω φτιάξει κάμποσες φορές από εκείνη τη στιγμή που μου έδωσε τη συνταγή η Χ., και όσοι το δοκίμασαν ενθουσιάστηκαν.  «Τρία υλικά  όλα κι όλα» μου λέει λοιπον η Χ «και εξαφανίζεται από το τραπέζι όποτε τη φτιάξω».

1-DSC_1076

Σε όσα τραπέζια λοιπόν τις γιορτές που μας πέρασαν είχα κάτι ψητό (και όχι μόνο) , έφτιαχνα και μια δόση από το πεντανόστιμο αυτό συνοδευτικό, αυτή τη σάλτσα τύπου «πέστο» που δεν έχει όμως ούτε τυρί ούτε ελαιόλαδο και έτσι είναι πιο ελαφριά.

1-DSC_0941

Με κοτόπουλο, με χοιρινό, με λουκάνικα, με μπιφτέκια, αλλά και με φασολάδα ή  φακές  δεν αφήσαμε κι εμείς ίχνος από τη σάλτσα πιπεριάς  της σημερινής συνταγής . Κάποιες φορές έφτιαξα ολόκληρη τη δόση, άλλες έβαζα 2-3 πιπεριές στο multi με 1-2 κουταλιές κουκουνάρι και μπούκοβο και… έτοιμη στο λεπτό η καυτερή μου σάλτσα! 

1-DSC_1074

Υλικά:

300-350 gr ψητές πιπεριές Φλωρίνης (έτοιμες από βάζο ή δικής μας παρασκευής)

3-4 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι

Μπούκοβο ή πάπρικα, καυτερά ή γλυκά (κατ’ επιλογή και αντοχή…)

Αλάτι

Επί το έργον:

 

1-DSC_1202

Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και αλέθουμε μέχρι να αποκτήσει η σάλτσα μας  την υφή που μας αρέσει.

1-DSC_1051-001

Ελέγχουμε αν θέλει αλάτι και προσθέτουμε αναλόγως . Σερβίρουμε με ψητά κρέατα, ψάρια, λαχανικά αλλά και με όσπρια πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι .

1-DSC_1079

Παρατηρήσεις:

  1. Το αποτέλεσμα ήταν σαφώς καλύτερο και στη γεύση και στο χρώμα όταν έφτιαξα τη σάλτσα με δικές μου ψητές πιπεριές.
  2. Έφτιαξα τη σάλτσα με γλυκιά και καυτερή πάπρικα καθώς και με γλυκό ή καυτερό μπούκοβο . Κάποια απ’ όλες τις φορές έβαλα και από τα δύο. Είναι θέμα επιλογής .1-DSC_1201
  3. Μπορούμε να μεταβάλουμε λίγο τις ποσότητες των υλικών μέχρι να βρούμε σε ποιά αναλογία προτιμούμε τη σάλτσα μας.
  4. Η Χ. δεν βάζει ελαιόλαδο γιατί το κουκουνάρι είναι αρκετά ελαιώδης καρπός, αλλά εγώ σε μια εφαρμογή πρόσθεσα μια κουταλιά στις παραπάνω ποσότητες .  Οι γνώμες διχάστηκαν για το πώς είναι καλύτερο.1-DSC_1221
  5. Η υφή μας άρεσε καλύτερα σε μια μεσαία κατάσταση . Σε άλλους ίσως να αρέσει καλύτερα εντελώς βελουτέ. Κι αυτό θέμα επιλογής είναι!

Καλό Σαββατοκύριακο!    

 

Σάλτσα ψητής πιπεριάς για τα ψητά μας με 3 υλικά, σε 3 λεπτά!
Write a review
Εκτύπωση
0 calories
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
Nutrition Facts
Serving Size
0g
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Υλικά
  1. 300-350 gr ψητές πιπεριές Φλωρίνης (έτοιμες από βάζο ή δικής μας παρασκευής)
  2. 3-4 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  3. Μπούκοβο ή πάπρικα, καυτερά ή γλυκά (κατ’ επιλογή και αντοχή…)
  4. Αλάτι αν χρειάζεται
Οδηγίες
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και αλέθουμε μέχρι να αποκτήσει η σάλτσα μας την υφή που μας αρέσει. Σερβίρουμε με ψητά κρέατα, ψάρια, λαχανικά αλλά και με όσπρια πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι .
Σημειώσεις
  1. 1. Το αποτέλεσμα ήταν σαφώς καλύτερο και στη γεύση και στην εμφάνιση όταν έφτιαξα τη σάλτσα με δικές μου ψητές πιπεριές.
  2. 2. Έφτιαξα τη σάλτσα με γλυκιά και καυτερή πάπρικα καθώς και με γλυκό ή καυτερό μπούκοβο . Κάποια απ’ όλες τις φορές έβαλα και από τα δύο. Είναι θέμα επιλογής .
  3. 3. Μπορούμε να μεταβάλουμε λίγο τις ποσότητες των υλικών μέχρι να βρούμε σε ποιά αναλογία προτιμούμε τη σάλτσα μας.
  4. 4. Η Χ. δεν βάζει ελαιόλαδο γιατί το κουκουνάρι είναι αρκετά ελαιώδης καρπός, αλλά εγώ σε μια εφαρμογή πρόσθεσα μια κουταλιά στις παραπάνω ποσότητες . Οι γνώμες διχάστηκαν για το πώς είναι καλύτερο.
  5. 5. Η υφή μας άρεσε καλύτερα σε μια μεσαία κατάσταση . Σε άλλους ίσως να αρέσει καλύτερα εντελώς βελουτέ. Κι αυτό θέμα επιλογής είναι!
beta
calories
0
fat
0g
protein
0g
carbs
0g
more
Κρήτη: Γαστρονομικός Περίπλους https://www.cretangastronomy.gr/

Print Friendly, PDF & Email