Vegan/vegetarian

Πιπεριές τουρσί

Πιπεριές τουρσί

Είναι η εποχή του!

Από τα πιο αγαπημένα τουρσιά οι πιπεριές σε όλες τους τις εκδοχές. Αναμφισβήτητη βέβαια η νοστιμιά της γλυκόξινης παραλλαγής (μη παραλείψετε να τη δοκιμάσετε)   με τις πολύχρωμες πιπεριές που περιγράφεται σε προηγούμενη συνταγή, αλλά και το κλασικό τουρσάκι  με τις μικρές μακρόστενες πράσινες πιπερίτσες δεν πάει πίσω.

Συνοδεύουν όσπρια, νοστιμίζουν σαλάτες και γαρνίρουν διάφορα πιάτα.

Πιπεριές τουρσί

Αυτή την εποχή είναι άφθονες στην αγορά και στους μπαξέδες οπότε αξίζει τον κόπο να φτιάξουμε 1-2 βάζα , ακόμη κι αν τις αγοράσουμε. Εξάλλου είναι πολύ οικονομικές. Όσο για τη διαδικασία, καμία δυσκολία! Ακόμη και οι πιο αρχάριες στην κουζίνα μπορούν να τα καταφέρουν.

Πιπεριές τουρσί

Τα αρωματικά και τα μπαχαρικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να νοστιμίσουμε το τουρσί μας είναι θέμα επιλογής. Κόκκοι μπαχαριού ή πιπεριού, φύλλα δάφνης, 2-3 σκελίδες σκόρδο είναι κάποιες επιλογές. Οι λάτρεις των καυτερών γεύσεων μπορούν να προσθέσουν και καμιά καυτερή πιπερίτσα σε κάθε βάζο. Για ποικιλία μπορούμε να έχουμε άλλο άρωμα ή μπαχαρικό σε κάθε βάζο!

 

Παρατηρήσεις

1)Αν θέλουμε λιγότερο ξιδάτη γεύση, μπορούμε να γεμίσουμε μόνο κατά το ¼ τα βάζα μας με ξύδι.

2)Αν οι πιπεριές είναι πολύ τρυφερές μπορούμε να αποφύγουμε το ζεμάτισμα και να τις βάλουμε κατευθείαν στα βάζα.

3)Αν τα βάζα κλείνουν καλά και αποστειρωθούν σωστά, το τουρσί διατηρείται για μήνες. Όταν όμως ανοίξουμε κάθε βάζο το διατηρούμε στο ψυγείο.

4)Προσαρμόζουμε τις παραπάνω ποσότητες στη χωρητικότητα των βάζων μας. Για τα συμπληρωματικά, η δική μου πρόταση είναι κόκκοι πιπεριού και κανένα φύλλο δάφνης σε κάθε βάζο. Επίσης αν μας αρέσουν τα καυτερά βάζουμε μια μικρή καυτερή πιπερίτσα σε κάθε βάζο.Χρόνια Πολλά σε όλους τους εορτάζοντες  του τριημέρου!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο