Αλμυρά

Κοτόπουλο διαίτης με χυμούς εσπεριδοειδών

Κοτόπουλο διαίτης με χυμούς εσπεριδοειδών

Στο τηγάνι μεν, διαίτης δε!

Τα καταστήματα Zoulovits στην οδό Ερμού τα γνωρίζουμε ακόμη κι εμείς οι επαρχιώτες που ανεβαίνουμε περιστασιακά στην Αθήνα. Είναι ονομαστά στο χώρο των σερβίτσιων και των ειδών του σπιτιού γενικότερα, και ήταν ανέκαθεν ένας πειρασμός για μας που αγαπάμε αυτά τα είδη.   Λειτουργούν 77 ολόκληρα χρόνια και  τώρα έχουν δημιουργήσει και ηλεκτρονικό κατάστημα  στο οποίο μπορεί ο καθένας να περιηγηθεί πολύ εύκολα! Χάρηκα λοιπόν πολύ που το blog μου είναι ένα απ’ αυτά που επέλεξαν για μια προωθητική ενέργεια των προϊόντων τους.

Κοτόπουλο διαίτης με χυμούς εσπεριδοειδών

Εν ολίγοις, θα μου έστελναν κάποια από τα προϊόντα της επιλογής μου από το κατάστημά τους και θα ήμουν υποχρεωμένη να τα χρησιμοποιήσω και να κάνω μια κριτική γι αυτά στο blog μου. Στο email που μου έστειλαν έλεγαν:  «  Δεν υπάρχει καμία δέσμευση φυσικά ως προς την κριτική (θετική/αρνητική), αντίθετα μας νοιάζει ιδιαιτέρως να μάθουμε την άποψη σου» . Ήταν η καθοριστική πρόταση για να δεχτώ να συμμετέχω σ’ αυτή την ενέργεια. Άλλωστε σε ποιόν δεν αρέσει να δέχεται δώρα;

Κοτόπουλο διαίτης με χυμούς εσπεριδοειδών

Το είδα λοιπόν σαν παιγνίδι.  Φυσικά η επιλογή δεν ήταν απλή γιατί  τα είδη των Zoulovits είναι πάρα πολλά και δεν μπορούσα να καταλήξω εύκολα. Περιηγήθηκα όμως στο διαδικτυακό κατάστημα αρκετή ώρα και ήταν σαν να έκανα μια καλή βόλτα σε μαγαζιά με είδη κουζίνας, που έκτοτε την κάνω αρκετά συχνά! Τελικά διάλεξα ένα καλό τηγάνι με οικολογική  αντικολλητική επίστρωση και ένα spray  λαδιού.  Το δεματάκι ήλθε χθες και όπως συμβαίνει με κάθε «καινούριο καλάθι» έσπευσα να τα δοκιμάσω . Δεν κόλλησε τίποτα αν και το λάδι ήταν ελάχιστο και καθάρισε με ένα απαλό σφουγγαράκι χωρίς καθόλου κόπο!ιο καλάθι» έσπευσα να τα δοκιμάσω.

Κοτόπουλο διαίτης με χυμούς εσπεριδοειδών

Για το  spray λαδιού τώρα.  Έχω τουλάχιστον τρία  τέτοια εργαλεία καταχωνιασμένα στο ντουλάπι μου αφού δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους.  Δεν θα αγόραζα άλλο, αλλά επειδή αυτό ήταν δώρο αποφάσισα να το επιλέξω. Τα spray λαδιού είναι πολύ εξυπηρετικά και για την επάλειψη ταψιών ,για  να ραντίσουμε σαλάτες σε εποχές δίαιτας  και για να λαδώσουμε τις φόρμες
των κέικ.

Με τη βοήθεια λοιπόν των νέων εργαλείων μου έφτιαξα ένα πολύ νόστιμο διαιτητικό πιάτο!

Παρατηρήσεις

1)Μπορούμε να αυξήσουμε λίγο την ποσότητα του ελαιολάδου αν και ακόμη και μ’ αυτή την ελάχιστη ποσότητα γίνεται πολύ νόστιμο το φαγητό μας.

2)Αν δεν  μας απασχολούν οι θερμίδες μπορούμε να  χρησιμοποιήσουμε μισό κοτόπουλο κομμένο σε παϊδάκια.Γίνεται υπέροχο με τους χυμούς των εσπεριδοειδών.

3)Αυτήν τη φορά έβαλα πορτοκάλι βαλέντσια που έχει αρκετά γλυκό χυμό. Αν είναι ξινό, μπορούμε να προσθέσουμε μισή κουταλιά μέλι στους χυμούς μας. Ακόμη μπορούμε να βάλουμε και 1 κουταλάκι μουστάρδα

Ευχαριστώ τα καταστήματα Zoulovits και τον συνεργάτη τους που επέλεξε το blog μου, και εύχομαι καλές δουλειές και στο
συμβατικό και στο διαδικτυακό κατάστημα που μπορούμε να επισκεπτόμαστε ακόμη κι
εμείς οι εκτός Αθηνών!

 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο