Vegan/vegetarian

Γλυκό ψυγείου με μπανάνες και σοκολάτα (και σε εκδοχή διαίτης!)

Γλυκό ψυγείου με μπανάνες και σοκολάτα (και σε εκδοχή διαίτης!)

Δροσερό και νόστιμο, εύκολο και οικονομικό,  και προπαντός light!

Γλυκό ψυγείου με μπανάνες και σοκολάτα (και σε εκδοχή διαίτης!)

Οι πειραματισμοί με τα γιαουρτογλυκά συνεχίζονται και αυτή τη
φορά η έμπνευση ήρθε από τις παρακιτρινισμένες μπανάνες που αν έμεναν μια μέρα
ακόμη θα ήταν για πέταμα.

Γλυκό ψυγείου με μπανάνες και σοκολάτα (και σε εκδοχή διαίτης!)

Την πρώτη φορά έγινε με ζελέ λεμόνι γιατί αυτό είχα, αλλά τη δεύτερη είπα να ενισχύσω το άρωμα μπανάνας και χρησιμοποίησα ζελέ μπανάνα.

Οι μπανάνες εδώ όπως έχω ξαναπεί είναι πολύ αρωματικές οπότε και με το ζελέ λεμονιού το άρωμα της μπανάνας ήταν έντονο. Και τις δύο φορές έγινε ανάρπαστο, και οι δοκιμές συνεχίστηκαν όπως θα δείτε παρακάτω.

Γλυκό ψυγείου με μπανάνες και σοκολάτα (και σε εκδοχή διαίτης!)

Η σοκολάτα ταιριάζει με όλα σχεδόν τα φρούτα, αλλά ο συνδυασμός με κάποια απ’ αυτά λίγο
παραπάνω. Θεωρώ ότι η μπανάνα είναι ένα απ’ αυτά.

 

Οι μπανάνες Άρβης που έχουμε στην Κρήτη για τις οποίες σας έχω ξαναμιλήσει, μπορεί να είναι μικρότερες αλλά είναι πολύ αρωματικές.

Γλυκό ψυγείου με μπανάνες και σοκολάτα (και σε εκδοχή διαίτης!)

Ακριβώς επειδή είναι μικρότερες, στα υλικά δεν θα δώσω τον αριθμό
τους αλλά τον όγκο τους .

Γλυκό ψυγείου με μπανάνες και σοκολάτα (και σε εκδοχή διαίτης!)

Είχα αρκετή σοκολάτα 52% σε κακάο (αλλά καλής ποιότητας και ιδιαίτερα αρωματική) και αυτή
χρησιμοποίησα  στο γλυκό μου όσες  φορές το έφτιαξα. Αυτό το έκανε λίγο πιο
«αμαρτωλό» σε θερμίδες. Όμως, επειδή οι μπανάνες μου ήταν πολύ ώριμες και
γλυκιές, δεν έβαλα καθόλου ζάχαρη.  Πιστεύω ότι θα του ταιριάζει και λίγο πιο πικρή και πιο άγλυκη σοκολάτα
και επειδή ήδη δοκιμάστηκε με light γιαούρτι και γάλα με πολύ καλά αποτελέσματα,  μπορεί να θεωρηθεί γλυκό διαίτης!

Γλυκό ψυγείου με μπανάνες και σοκολάτα (και σε εκδοχή διαίτης!)
Υλικά:
2 κούπες κομματάκια μπανάνας
(ήταν 300 gr
καθαρισμένες)
1 κούπα γάλα
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κούπα καυτό νερό
1 κουτί (1 φακελάκι) ζελέ μπανάνα ή λεμόνι
½ κούπα τριμμένη σοκολάτα για το μείγμα
Για το γαρνίρισμα, ακόμη ½ κούπα τριμμένη σοκολάτα και μια
μπανάνα
Επί το έργον:
Γλυκό ψυγείου με μπανάνες και σοκολάτα (και σε εκδοχή διαίτης!)
Τρίβουμε τη σοκολάτα .
Γλυκό ψυγείου με μπανάνες και σοκολάτα (και σε εκδοχή διαίτης!)
Βάζουμε  στο multi τις μπανάνες με το γάλα και τις
αλέθουμε ως ότου γίνουν πολτός.
Γλυκό ψυγείου με μπανάνες και σοκολάτα (και σε εκδοχή διαίτης!)
Διαλύουμε
το ζελέ στο καυτό νερό και προσθέτουμε
τον πολτό της μπανάνας. Προσθέτουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε
πολύ καλά να διαλυθεί εντελώς. Στο τέλος ρίχνουμε στο μείγμα μας τα τρίμματα
της σοκολάτας.
Γλυκό ψυγείου με μπανάνες και σοκολάτα (και σε εκδοχή διαίτης!)
Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια ή σε ποτηράκια του κρασιού και
τα βάζουμε στο ψυγείο.
Γλυκό ψυγείου με μπανάνες και σοκολάτα (και σε εκδοχή διαίτης!)
Προέκυψαν 8,5 (!) μερίδες…
 Όταν πήξει, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με 1-2 κουταλάκια
τριμμένη σοκολάτα και όταν σερβίρουμε το γλυκό μας γαρνίρουμε με λίγες φετούλες
μπανάνας (αν έχουμε…).
Γλυκό ψυγείου με μπανάνες και σοκολάτα (και σε εκδοχή διαίτης!)
Παρατηρήσεις:
1)Επειδή τα υγρά της συνταγής είναι λίγο περισσότερα από όσα
συνήθως συστήνονται για μια συσκευασία ζελέ, το γλυκό δεν γίνεται σκληρό όπως
άλλα «ζελεδένια» γλυκά. Πιστεύω ότι αυτή η υφή του πηγαίνει καλύτερα. Είναι μια
απαλή, δροσερή, μυρωδάτη κρέμα.
2)Αν σας αρέσουν τα «πολύ γλυκά»  γλυκά ή αν οι μπανάνες δεν είναι πολύ ώριμες
, βάλτε 2-3 κουταλιές ζάχαρη στο μείγμα (πριν προσθέσετε τον πολτό της μπανάνας
για να είναι ζεστό το νερό και να διαλυθεί εύκολα).
3)Σε μια λιγότερο διαιτητική εκδοχή, μπορούμε να γαρνίρουμε με πουράκια σοκολάτας…
Εύχομαι καλή εβδομάδα!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο