Γιαουρτογλυκό ψυγείου με ζελέ και φρέσκα φρούτα, εύκολο και γρήγορο!

Σε πολλούς συνδυασμούς γεύσης και εμφάνισης!

 

Το γιαούρτι, ένα από τα πιο παραδοσιακά προϊόν τα μας, είναι
στη μόδα διεθνώς! Διαβάζουμε τελευταία ότι στην Αμερική κάνει θραύση το greek yogurt και ετοιμάζονται να το βάλουν στα σχολεία τους σαν κολατσιό των μαθητών!

 
 

Παρόλο που το καλό γιαούρτι είναι αξεπέραστο σκέτο,
σερβιρισμένο με μέλι και λίγα καρύδια, ή με κάποιο από τα υπέροχα γλυκά μας του
κουταλιού, ήδη από τη δεκαετία του 1960 οι νοικοκυρές το συνδυάζουν με προϊόντα
της αγοράς και φτιάχνουν δροσερά γλυκάκια, απολύτως καλοκαιρινά πολύ πριν το σύγχρονο frozen yogurt

 

Πολύ συχνά συνδυάζω το γιαούρτι με ζαχαρούχο γάλα για το εύκολο γλυκό που περιγράφω στην αντίστοιχη συνταγή. Πιο  «διαίτης» θα λέγαμε είναι το σημερινό γλυκάκι, και μάλλον πιο ελαφρύ.

 

Η συνταγή δεν είναι καινούρια, κυκλοφορεί σε διάφορες εκδοχές στο διαδίκτυο. Η δική μου παρέμβαση είναι η προσθήκη μαρμελάδας στην κρέμα γιαουρτιού-ζελέ.

 
 

Επειδή φτιάχνω άφθονες μαρμελάδες κάθε χρόνο,  βρίσκω τρόπους κατανάλωσής τους σε διάφορα γλυκά. Έτσι βάζω μαρμελάδες στην πορτοκαλόπιτα, στα cakes μου και  στα γιαουρτογλυκά μου! 

 
 
 
 
Τα σκήπτρα κι εδώ τα έχουν οι αρωματικές μαρμελάδες όπως είναι εκείνες των
εσπεριδοειδών και φράουλας. Παλιότερα έφτιαχνα αυτό το γλυκό σε φόρμα, αλλά με έχει «παρασύρει» η μόδα των ποτηριών, γιατί είναι σαφώς ευκολότερη επιλογή σερβιρίσματος!
 
Υλικά:
 
1 κουτί ζελέ του εμπορίου
1,5-2  κεσεδάκια των
200ml στραγγιστό
γιαούρτι
Φρέσκα φρούτα εποχής της επιλογής μας
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας μαρμελάδα
1 κούπα βραστό νερό
(Σημαντική είναι η 3η παρατήρηση, δείτε τη)
 
Επί το έργον:
 
 
Σε μια κούπα βραστό νερό διαλύουμε το ζελέ. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
 
 
Αναμειγνύουμε και το γιαούρτι και φροντίζουμε να γίνει ομοιoγενές το μείγμα μας.
 
 
Σε ποτήρια του κρασιού ή σε μπολάκια μικρού μεγέθους, βάζουμε 1-2 κουταλιές
φρούτα κομμένα σε μικρά καρεδάκια. Ανάλογα με το πόσα φρέσκα φρούτα θα
χρησιμοποιήσουμε σε κάθε μπολάκι και ανάλογα με το μέγεθός τους, θα φτιάξουμε
λίγες ή περισσότερες μερίδες γλυκού.
 
 

Προσθέτουμε το μείγμα γιαουρτιού , και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Σερβίρουμε κατευθείαν
από το ψυγείο .

 
 
Παρατηρήσεις:
 
1)Έχω φτιάξει το γλυκό και με 1,5 και με 2 κεσεδάκια
γιαούρτι. Και στις δύο περιπτώσεις το ζελέ είναι αρκετό για να πήξει το γλυκό.
Επειδή πιο γρήγορα πήζει με 1,5 κεσεδάκι αν θέλω να το σερβίρω γρήγορα προτιμώ
αυτήν την ποσότητα γιαουρτιού.
 
2)Δεν βάζω τα φρέσκα φρούτα μέσα στο μείγμα. Παρόλο που
ούτως ή άλλως δεν μένουν στον πάτο του ποτηριού, ελέγχεται καλύτερα η ποσότητα
που θα μπει σε κάθε μερίδα  αν τα βάλουμε στα ποτηράκια.
 
3)Έχω δοκιμάσει αρκετούς συνδυασμούς γεύσεων ζελέ με διάφορα
φρούτα και διάφορες μαρμελάδες. Προτείνω τους παρακάτω και για τη
γευστική και για τη χρωματική τους συνάφεια , αλλά είναι προφανές ότι είναι ζήτημα επιλογής.
α) ζελέ ανανά + μαρμελάδα πορτοκάλι + φρέσκα βερίκοκα ή
ροδάκινα ή γιαρμάδες
β) ζελέ λεμόνι +μαρμελάδα οπουδήποτε εσπεριδοειδούς+ φρούτα όπως
παραπάνω
γ) ζελέ φράουλα + μαρμελάδα φράουλα + φράουλες
δ) ζελέ κεράσι +μαρμελάδα κεράσι ή βύσσινο+ κεράσια ή
βανίλιες
ε) ζελέ βερίκοκο + μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο+ βερίκοκα ή ροδάκινα ή πεπόνι
 
4) Για μια πιο διαιτητική εκδοχή μπορούμε να βάλουμε
γιαούρτι 2% αλλά η αλήθεια είναι ότι με το πλήρες  δίνει άλλη υφή στο γλυκό. Ζάχαρη δεν βάζουμε
καθόλου ούτως ή άλλως γιατί η γλύκα της μαρμελάδας  αρκεί .
 

 

 

 
Print Friendly, PDF & Email