Vegan/vegetarian

Εύκολο νηστίσιμο γλυκάκι 3 υλικών και 5 λεπτών!

Εύκολο νηστίσιμο γλυκάκι 3 υλικών και 5 λεπτών!

Ιδανικό για αλάδωτη νηστεία!

Αυτήν την εβδομάδα, τη Μεγάλη Εβδομάδα,  νηστεύουν  περισσότεροι άνθρωποι από οποιαδήποτε άλλη  περίοδο νηστείας. Πολλοί μάλιστα  νηστεύουν και το λάδι.

Εύκολο νηστίσιμο γλυκάκι 3 υλικών και 5 λεπτών!
Πρόσφατα διάβασα σε κάποιο site   ή blog (δεν θυμάμαι) ότι τα σπορέλαια μπορούν να καταναλωθούν ακόμη και σε μέρες που δεν καταναλώνεται ελαιόλαδο. Η διαχειρίστρια του site μου έγραψε ότι το γνωρίζει από  εκπρόσωπο της εκκλησίας και ήταν σίγουρη γι αυτό. Μου φάνηκε πολύ περίεργο γιατί εμείς  εδώ το μόνο υλικό  που χρησιμοποιούμε στα γλυκά όταν νηστεύουμε το  ελαιόλαδο είναι το ταχίνι. Εσείς τι γνωρίζετε επί του θέματος;
Εύκολο νηστίσιμο γλυκάκι 3 υλικών και 5 λεπτών!
Βέβαια οι σημερινές γλυκές μπουκίτσες δεν το έχουν ούτε αυτό! Δεν υπάρχει πιο εύκολο νηστίσιμο γλυκάκι από τούτο . Εύκολο , γρήγορο και αρωματίζει ευχάριστα το στόμα σε εποχές νηστείας. Ιδανικό για τη μεγαλοβδομάδα που πνιγόμαστε στις δουλειές!  Οι τριάδες των υλικών , μπορεί να είναι διαφορετικές κάθε φορά!
Συνδυασμοί  αρκετοί:
Μαρμελάδα ……… – τριμμένα ………. – ……… υποβρύχιο
Στα κενά μπορούμε να βάλουμε ό,τι μαρμελάδα θέλουμε και ό,τι  ξηρό καρπό έχουμε και μαστίχα ή βανίλια υποβρύχιο! Ακόμη και τριμμένη καρύδα .
Η σοκολάτα (κουβερτούρα) είναι προαιρετική . Στα δικά μου χρησιμοποίησα μαρμελάδα πορτοκάλι (έφτιαξα μεγάλη ποσότητα φέτος) και μαρμελάδα φράουλα. Το καλοκαίρι ιδανική είναι η μαρμελάδα βερίκοκο η μαρμελάδα δαμάσκηνο και σύκο. Μπορούμε όπως βλέπετε να τα φτιάξουμε  σφαιρικά σαν  τρουφάκια , ή καρεδάκια για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία.
Εύκολο νηστίσιμο γλυκάκι 3 υλικών και 5 λεπτών!

Παρατηρήσεις

1)   Η επικάλυψη μπορεί να γίνει με λιωμένη σοκολάτα αντί για βανίλια . Θα τη λιώσουμε σε  μπεν μαρί και θα βουτάμε τα γλυκάκια μας.

2) Το λιώσιμο της βανίλια ή της σοκολάτας μπορεί να γίνει και σε φούρνο μικροκυμάτων , σε πολύ χαμηλή ισχύ. Ειδικά για τη βανίλια αρκούν 1-2 στροφές του δίσκου του φούρνου για να μαλακώσει.

3) Αν δεν υπάρχουν παιδάκια στο σπίτι, μπορούμε να βάλουμε και ένα σφηνάκι λικέρ στο μείγμα.

     

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο