Αλμυρά

Καλαμαράκια του κουτιού με ντομάτα

Καλαμαράκια του κουτιού με ντομάτα

Το πρώτο νηστίσιμο φαγητό της φετινής Μεγάλης Σαρακοστής είναι …υπόσχεση. Όταν έγραψα την συνταγή για τα καλαμαράκια του κουτιού στο τηγάνι με κρασί, πήρα κάμποσα  emails και  μηνύματα, να γράψω και τη συνταγή για τα καλαμαράκια με ντομάτα και με κρεμμυδάκια . Υποσχέθηκα λοιπόν να γράψω τη συνταγή την «επόμενη Σαρακοστή» γιατί έχω καθιερώσει οι συνταγές μου να συνοδεύονται από τις φωτογραφίες της ετοιμασίας.

Καλαμαράκια του κουτιού με ντομάτα
Τα καλαμαράκια του κόκκινου κουτιού  μπαίνουν στην κατσαρόλα , και με μια πατατούλα (τηγανητή ή ψητή) ή με κάποιο ζυμαρικό  γίνονται πιάτο χορταστικό και νόστιμο αφού το κουτί  αυγατίζει και γεμίζει 2-3 πιάτα. Ήταν μάλλον κι αυτό φαγάκι του τύπου «πενία τέχνας κατεργάζεται» αλλά είναι νοστιμότατο και συνηθίζεται πολύ στις νηστείες .
Καλαμαράκια του κουτιού με ντομάτα
Το φαγητό αυτό είναι μια λύση για τις δύσκολες μέρες που νηστεύουμε και θέλουμε να ετοιμάσουμε κάτι πολύ γρήγορα και πολύ εύκολα. Δεν θέλει περισσότερη από μισή ώρα να ετοιμαστεί -όσο θα πάρει η σάλτσα ντομάτας- και με ένα αμυλώδες συνοδευτικό στην πεντανόστιμη σάλτσα του αποτελεί κύριο πιάτο στο νηστίσιμο τραπέζι μας. Επίσης μπορεί να είναι μεζές  στη μέση του τραπεζιού αν  μαγειρεύουμε όσπρια.

Παρατηρήσεις

1)Δεν ξεπλένω  τα καλαμαράκια αλλά δεν χρησιμοποιώ όλο το υγρό της κονσέρβας σ’ αυτή τη συνταγή, μόνο όσο κρατήσουν τα καλαμαράκια. Θεωρώ ότι δεν προσθέτει νοστιμιά και επί πλέον μαυρίζει κάπως τη σάλτσα. Κάποιοι το προσθέτουν θεωρώντας ότι νοστιμίζει το φαγητό…

2) Μπορούμε να παραλείψουμε το μαϊντανό και να αυξήσουμε τα κρεμμυδάκια. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τα μπαχαρικά που βάζουμε στις σουπιές στιφάδο και έχουμε ένα γρήγορο στιφάδο πολύ νόστιμο.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο