Έξω από την κουζίνα

Veneto, στο Ρέθυμνο

Veneto, στο Ρέθυμνο

 

Veneto, στο Ρέθυμνο

 

Την προηγούμενη Κυριακή βρεθήκαμε στο Ρέθυμνο και μιας
και  δεν είχα χρησιμοποιήσει ακόμη το
δώρο που είχα κερδίσει  μέσω  του  tastefull , της σελίδας της
Βίκυς Κουμάντου, σκεφτήκαμε να δειπνήσουμε
στο  Veneto  και να  δοκιμάσουμε την κουζίνα του.
Συνήθως ο επισκέπτης μιας πόλης είναι επιφυλακτικός με τα
εστιατόρια που βρίσκονται στα πιο τουριστικά σημεία των πόλεων, αλλά ευτυχώς
υπάρχουν οι εξαιρέσεις που καταργούν ευχάριστα αυτόν τον κανόνα. To Veneto βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης, στο πιο τουριστικό κομμάτι της πόλης του Ρεθύμνου αλλά δεν έχει καμιά σχέση με τον τουρισμό της προχειρότητας και της αρπαχτής. Όλα εκεί, στο βενετσιάνικο αρχοντικό του 14ου αιώνα που λειτουργεί και σαν ξενοδοχείο,   είναι φροντισμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια!
Veneto, στο Ρέθυμνο
Το δώρο μου ήταν δείπνο για 2 άτομα αλλά η παρέα μας ήταν τριμελής και πήγαμε αποφασισμένοι
να πληρώσουμε το φαγητό του τρίτου, πράγμα που δεν δέχτηκαν με τίποτα οι
ευγενέστατοι ιδιοκτήτες του Veneto.
Από την πρώτη στιγμή ο χώρος σε κατακτά. Μεσαιωνικό ενετικό
άρωμα , μεσογειακά χρώματα, περιποιημένα λουλούδια, φινετσάτα σερβίτσια,
ιδανικός φωτισμός και μουσική. Επιλέξαμε να καθίσουμε στην πανέμορφη αυλή και η
ευγενέστατη κοπέλα που μας σερβίρισε μας υπέδειξε εκτός από τα πιάτα που ήδη
είχαμε επιλέξει με την υπόδειξη της Βίκυς, μερικά ακόμη που αποδείχτηκαν θαυμάσια.

 

Παρόλο που είχαμε ακούσει πολλά για την κάβα του Veneto  δεν θελήσαμε να πάρουμε ολόκληρο μπουκάλι
κρασί  επειδή επρόκειτο να ταξιδέψουμε
μετά το δείπνο .
Veneto, στο Ρέθυμνο

Ζητήσαμε να μας κεράσουν ένα ποτήρι της επιλογής τους . Και εδώ
η πρότασή τους – ένα λευκό εκ Δομοκού- ήταν απόλυτα ταιριαστή!

Στα πιάτα του Veneto αναγνωρίζεται από την πρώτη μπουκιά η καλή ποιότητα των
υλικών.
Veneto, στο Ρέθυμνο

Άριστες πρώτες ύλες που δίνουν υπέροχα πιάτα, με άρωμα παράδοσης αλλά
και με ένα αέρα νεωτερικότητας είτε στον τρόπο σερβιρίσματος είτε στους
πρωτότυπους συνδυασμούς.

Veneto, στο Ρέθυμνο
Οι ντροπές μπήκαν στην άκρη και η υπέροχη σάλτσα μετά από λίγο δεν υπήρχε!

Δοκιμάσαμε απάκι με ανθόγαλα, μελιτζάνα σαλάτα “της κ. Μαίρης” , ντολμαδάκια με κρέμα γιαουρτιού, χουνκιάρ, φουριάρικο με σταμναγκάθι, και
βυζαντινούς κεφτέδες.

Veneto, στο Ρέθυμνο

 

Το επιδόρπιο ήταν ένα πανάλαφρο cheese cake με
ξινομυζήθρα και μαρμελάδα δαμάσκηνο φτιαγμένη από την ίδια την
ιδιοκτήτρια.  Το ένα από το άλλο πιο
νόστιμο , σερβιρισμένα με σωστό τρόπο και στο σωστό χρόνο.

Veneto, στο Ρέθυμνο

Και όλα αυτά
πλαισιωμένα από ένα φιλικό προσωπικό που λες και έχει πάρει προσωπικά την
ευχαρίστησή σου!

Veneto, στο Ρέθυμνο

 

Ελπίζαμε ότι θα πηγαίναμε και σήμερα στο Ρέθυμνο και ότι θα
είχαμε την χαρά να ξαναδειπνήσουμε  στο Veneto.  Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να μείνουμε μέχρι αργά,
και δεν λειτούργησε το μεσημέρι.Αν προγραμματίζετε  επίσκεψη στην πόλη, μην παραλείψετε να το
επισκεφτείτε. Θα είναι ανοικτό όλο τον Οκτώβρη.   Πάντως στο εξής για μας το θαυμάσιο αυτό
εστιατόριο θα είναι η πρώτη μας επιλογή για φαγητό στο Ρέθυμνο.
Veneto, στο Ρέθυμνο

 

Καλό μήνα σε όλους!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο