Vegan/vegetarian

Μπισκότα μελιού

Μπισκότα μελιού
Τον τελευταίο καιρό είχα πολλά τρεξίματα. Μερικές φορές νόμιζα πως δεν προλάβαινα να ανασάνω. Μέσα λοιπόν σ’ αυτή την μπόρα, οι
αναρτήσεις μου αραίωσαν , βλέπω κοντεύει να τελειώσει ο μήνας και είναι μόνο έξι. Ακόμη,  παρόλο που  δεν έχανα τις αναρτήσεις των φιλικών blogs δεν προλάβαινα να σχολιάσω. Οφείλω λοιπόν μια συγνώμη και από τους επισκέπτες και από τις φίλες, και ελπίζω να μπορώ να είμαι πιο συνεπής στο εξής… Μελένια  μπισκοτάκια θα σας κεράσω για να με συγχωρήσετε.
Μπισκότα μελιού
Η συνταγή είναι από τις πρώτες πρώτες που έχω γράψει στο τετράδιο των συνταγών μου.  Νοστιμότατα μπισκότα βουτύρου που γλυκαίνονται κυρίως με μέλι και ανάλογα με τον χρόνο ψησίματος μπορούν να γίνουν μαλακά ή τραγανά.  Το μέλι τους δίνει ένα ξεχωριστό άρωμα και μια ιδιαίτερη γεύση. Το δικό μου μέλι είναι το κλασικό κρητικό μέλι με πεύκο και θυμάρι και έχει αρκετά
έντονη γεύση που τους πηγαίνει. Είχα καιρό να κάνω αυτή τη συνταγή και προγραμματίζω  τη δοκιμάσω  και με χαρουπόμελο για ακόμη πιο παραδοσιακό άρωμα.
Μπισκότα μελιού
Ο τρόπος κατασκευής τους αυτή τη φορά ήταν διαφορετικός από τον τρόπο που τα έκανα μέχρι τώρα. Θα τον έχετε δει σίγουρα σε
αρκετά ξένα sites , είναι τα μπισκότα  sable (ενδεικτικά δείτε στο finecooking). Διαφέρουν βέβαια τα υλικά μου και το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι ίδιο, αλλά  η ιδέα κατασκευής βασίζεται στα sable. Γι αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούσα κουπ πατ , αλλά όπως βλέπετε και όμορφα έγιναν και πολύ πολύ εύκολα με τον τρόπο αυτό.
Ας δούμε λοιπόν πώς γίνονται:

Παρατηρήσεις

  1. Την ώρα που θερμαίνεται ο φούρνος έβαλα μερικά ολόκληρα αμύγδαλα να ζεσταθούν. Όπως  ήταν ζεστά κολούσαν εύκολα στο κέντρο κάθε μπισκότου. Μπορούμε όμως να πιέσουμε κάθε μπισκότο σε κροκάν αμυγδάλου.
  2. Αν δεν έχουμε κροκάν μπορούμε να κοπανίσουμε αμύγδαλα με το φλούδι και να κυλίσουμε πάνω τους  κυλίνδρους .
  3. Ο τρόπος κατασκευής των μπισκότων αν δεν εφαρμόσουμε αυτήν την τεχνική είναι ο κλασικός: αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για κανένα μισάωρο , την ανοίγουμε σε φυλλαράκι μισού  εκατοστού και κόβουμε με κουπ πατ.
  4. Επειδή βιαζόμουν, έβαλα τους κυλίνδρους της ζύμης στον ενδιάμεσο θάλαμο του ψυγειοκαταψύκτη μόνο για μια ώρα. Ήταν αρκετή.  Επίσης δεν τους άλειψα με αυγό. Κόλλησαν εύκολα και τα κροκάν και η κανελοζάχαρη.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο