Vegan/vegetarian

Πανεύκολα αλμυρά μπισκοτάκια με ελαιόλαδο και τυρί

Πανεύκολα αλμυρά μπισκοτάκια με ελαιόλαδο και τυρί

Σε ελάχιστο χρόνο και με ελάχιστα υλικά, κι όμως αρέσουν!

Έχω πουλιά κι αυγά! Αυτή την έκφραση χρησιμοποιούμε στα μέρη μας όταν έχουμε πολλές δουλειές. Μάλλον είναι απομεινάρι εποχών που τα νοικοκυριά είχαν κοτέτσια και όταν είχαν κλωσσού  (δηλαδή κλώσσα)  είχαν αυξημένες υποχρεώσεις. Πουλιά κι αυγά λοιπόν είχα αυτές τις μέρες. Δουλειές επαγγελματικές και προσωπικές και οικογενειακές, κοινωνικές  υποχρεώσεις (δυστυχώς όχι πάντα ευχάριστες) και τρέξιμο γενικώς. Όχι  δηλαδή ότι έχω αλαφρώσει εντελώς τώρα, αλλά κάπως τα ελέγχω προς το παρόν τουλάχιστον, γιατί κι άλλα τρέχουν…
Πανεύκολα αλμυρά μπισκοτάκια με ελαιόλαδο και τυρί
Γι αυτό και η απουσία από τη μπλοκογειτονιά και το πολύ βιαστικό πέρασμα από τα φιλικά μου blogs . Ούτε καν στα σχόλια στο δικό μου δεν απαντώ στην ώρα τους. Συγχωρήστε με, θα επανέλθω.
Πανεύκολα αλμυρά μπισκοτάκια με ελαιόλαδο και τυρί

 

Ένα εύκολο λοιπόν σνακ, προσαρμοσμένο στις χρονικές δυνατότητες  αυτών που «τρέχουν». Υπόθεση ελάχιστου χρόνου  και ελάχιστων υλικών είναι η συνταγή, που δίνει όμως  τραγανά και νόστιμα αλμυρά μπισκοτάκια.

Παρατηρήσεις

1)   Το τυρί που χρησιμοποιώ συνήθως είναι κεφαλογραβιέρα που έχει ξεμείνει , ή τριμμένο κεφαλοτύρι  αλλά μπορούμε να βάλουμε ό,τι τυρί μας περισσεύει ή μείγμα τυριών.

2) Μπορούμε να τα κάνουμε πιο μεγάλα (αλλά λίγο πιο λεπτά) και να τα
χρησιμοποιήσουμε σαν βάση για καναπεδάκια.

Καλή επιτυχία!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο